Min morfar lavede altid jødekager da jeg var barn. De var papirstynde og proppet med kanelsukker og mandler. Verdens bedste! Mine er også gode, men de slår ikke min morfars……..
Opskriften giver en hel-masse-kager
250 g mel
½ tsk. hjortetaksalt
125 g sukker
1 nip salt
200 g koldt smør
1 æg, pisket
ENDVIDERE
Mel til udrulning
Evt. et æg til
1-3 spsk. koldt vand
½ dl sukker
1 spsk. kanel
hakkede mandler
Bland mel, hjortetaksalt, sukker og salt. Skær smørret i tern og smuldr den i melet. Når smør og mel har konsistens som brødkrummer, kan du samle dejen med en smule af ægget. Pak dejen i film og sæt den koldt i 30 minutter.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord og stik småkager ud med et lille glas eller en udstikker, 4-5 cm. Læg småkagerne på bagepapir på bageplader.
Pisk resten af ægget, eller evt. et nyt med koldt vand. Bland sukker og kanel. Pensl kagerne med æggestrygelse og drys med lidt mandeler og kanelsukker på hver kage. Bag kagerne ved 200 grader i 6-8 minutter. Lad småkagerne køle af på pladen.
Opbevar de helt afkølede småkager i en kagedåse i op til 1 uge.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Hej. Jeg har lige bagt dine jødekager. De er Vidunderlige. Hilsen Inger
Så dejligt at høre, Inger. Tak
Kh Louisa