Som en vaniljekrans skal være, sød, sprød, fuld af smør og vanilje og med et strejf af salt.
I LOVE IT!
Opskriften giver 40-50 styk
60 g mandler
300 g mel
1 knsp. salt
½ tsk. hjortetaksalt
1 stang vanilje
150 g sukker
225 g koldt smør
1 lille æg, pisket
Hak mandlerne helt fint til mandelmel i en foodprocessor eller en minihakker. Bland mandelmel, mel, salt og hjortetaksalt. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland dem med sukkeret. Bland vaniljesukkeret i melblandingen, og ælt smørret i, enten i hånden eller i foodprocessoren. Dejen skal have konsistens som brødkrummer. Saml dejen med sammenpisket æg. Det er ikke sikkert, at du skal bruge hele ægget
Fyld dejen i en sprøjtepose med en mellemstor tylle i, og sprøjt lange baner kagedej ud. Skær dem i 11-12 cm lange stykker, og form dem til vaniljekranse.
ELLER sæt dejen koldt i 30 minutter, og kør den igennem kødhakkerens vaniljekranseplade. Bag kagerne i 7-8 minutter ved 200°.
Af: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
>Uhmm,, jeg elsker vaniljekranse 😀
Jeg må altså have sådan en vaniljekrans-dims, så jeg kan lave ligeså fine vaniljekranse…..
KH
B
>De er faktisk bare lavet med en tylle, for jeg havde heller ikke en dims. Men jeg har hørt at man kan få dem til kødhakkeren på kitchen Aid.
KH L