Salat med oksekød, sure løg og kejserhatte

Kejserhatte er super skønne, faste svampe. De smager lidt af nødder og er også gode at bruge i stedet for kød, hvis du skulle få lyst til at springe bøffen over…..

…..kejserhatten er i familie med østershatte, så kam du ikke skaffe dem, så brug østershatte. De svinder bare en del mere – så køb rigeligt.

 
Opskriften er til 2 personer.

 
Ingredienser:
200 g bananskalotter
eller almindelige skalotter
skal af 1 økologisk citron
saft af 2 citroner
100 g honning

Salat:
200 g kejserhatte i skiver
olivenolie til stegning
salt
2 gode bøffer
lidt olie til stening
salt og peber
½ bundt bredbladet persille

Tilbehør:
groft brød

Pil løgene; halvér dem evt. Kom citronskal og citronsaft i en gryde sammen med honning. Lad det koge op, og kom løgene i gryden. Lad det hele simre i 4-5 minutter. Lad løgene køle en smule i lagen.

Rist imens kejserhattene i olivenolie på en varm pande. Krydr med salt.

Steg bøfferne, gerne rosastegte; krydr med salt og peber, og skær dem i skiver.

Vend forsigtigt skiver af kød, svampe og løg med lidt af lagen sammen med groftplukket persille. Anret salaten, og servér straks med groft brød til.

Opskrift: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *