Kraut – Kimcheestyle

En meget nem kraut, inspireret af den koreanske kimchee. Den er super nem og god og virkelig noget alle kan lave. Og hey, det er vel også på tide med et comeback for kinakålen. Den har været hadet længe nok (og med god grund ovenpå 80’ernes tilsvining i dåsemajs og købe thousand island).

Men brug den endelig i kimchee, eller lynsteg den, så er alt forladt! Jeg lover.

Vær i øvrigt altid opmærksom på at bruge skoldede glas og en ren gaffel, når du tager fra glasset,  så der ikke kommer urenheder.

 

1 stort glas (eller to mellem)

 

1 kinakål

2 spsk. salt

1 bundt forårsløg

2 fed hvidløg

1 lille knold ingefær (5-7 cm)

ca. 30 cm kinaradise

3-4 små røde chili (birds eye) eller efter smag

½ dl fiskesauce

2 tsk. sukker

 

Snit kinakålen i mundrette stykker og drys den med salt. Lad den trække i 2 timer. Klem den med hænderne, så den smider lidt vand. Skyl den kort og lad den dryppe af. Snit forårsløg, riv hvidløg og ingefær. Skræl kinaradisen og skær den i tern. Hak chilien fint og vend kinakål, forårsløg, hvidløg, ingefær, kinaradise, chili, fiskesauce og sukker sammen. Ælt det hele grundigt.

Fyld det i et skoldet glas. Spis krauten med det samme, eller lad den stå på bordet og gære i et par dage (til den er dejlig syrlig). Luk låget og sæt den i køleskab i flere uger (endda måneder).

 

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

 

 

 

2 thoughts on “Kraut – Kimcheestyle

  1. Charlotte

    Hej Louisa.
    Kan man bruge hvidkål i stedet? Eller har du mon en opskrift på sauerkraut ?
    Hilsen
    Charlotte

    Svar
    1. Louisa Forfatter

      Hej Charlotte. Du kan godt bruge hvidkål. Du kan lave en hel simpel kraut ved at ælte snittet kål med salt. Ælt til det har smidt en masse væske. Kom det på et glas inkl. væsken og lad det stå halvt tildækket i 1-14 dage på køkkenbordet. Det vil boble og fermenterer og blive til den mest simple og skønne kraut. Krydr efter smag. Kh L

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *