Stegte sild med sellerisalat

Det er ikke alle der er glade for stegte sild. Men i virkeligheden er jeg jo en gammel mand, der elsker stegte sild, gammel ost og portvin (listen er længere). Så stegte sild er bestemt noget der kommer på bordet hjemme hos mig. Også selvom jeg er den eneste der spiser dem.

Her får de okay-feminint selskab af en selleri salat, der i øvrigt også passer til andre fisk eller endda kylling, hvis du ikke – som jeg – er en gammel mand!

Opskriften er til 2 personer

 

4 store sildefileter

1-2 tsk. dijonsennep

lidt hakket estragon

salt og peber

rugmel

olie og evt. en smule smør til stegning

flagesalt

ENDVIDERE

1 spsk. agave

saft og fint revet skal af 1 citron

1 tsk. dijonsennep

3 spsk. olivenolie

¼ knoldselleri

1 æble

1 porre, i tynde skiver

 

Fjern de værste ben fra sildene og klip finnerne af. Smør dem med sennep og drys med hakket estragon, salt og peber på kødsiden. Luk dem sammen, vend dem i rugmel og steg dem i olie og smør på en varm pande. De skal have moderat varme i 8-10 minutter i det hele (eller tjek forsigtigt og de er gennemtilberedte, ved at løfte op i den ene filet).

Rør imens agave, citronsaft, citronskal, sennep og olivenolie. Skær selleri og æble i tynde strimler og vend selleri, æble og porrer med dressingen. Krydr med salt.

Servér straks stegte sild med sellerisalat.

 

Foto & opskrift: Louisa Lorang

8 thoughts on “Stegte sild med sellerisalat

  1. Lone Strand Andersen

    Jeg tænker, at vi er nødsaget til at holde en herrefrokost. Karrysild lavet med kryddersild skal også være en del af menuen.

    KH
    L

    Svar
  2. Marie

    jeg er også en gammel mand og vil atter kaste mig over de stegte sild, som for mig lige var gået lidt i glemmebogen – tak fordi du mindede mig om de lækre sild 😉

    Svar
  3. Marian

    Orv manner – jeg så dig faktisk på fjernsynet lave den salat. På Stena-båden hjem fra det danske land. Så hyggeligt. Og salaten lyder TOPgod. tak for tippet.

    //Marian

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *