Rosenkålen er mild og skøn når er rå. Men den har stadig brug for et spark af syre så tranebær og rosenkål er et perfekt match! Det gælder i øvrigt også hvis du har ristet dine rosenkål
Pecorino har mere kant og er saltere end parmesan. Den er lavet af fåremælk, men smager ikke specielt af får. Jeg er elsker den! Men salaten kan bestemt også laves med parmesan. Parmesan elsker jeg i øvrigt også.
Salaten er super god til især fisk og fjerkræ, men dur bestemt også til en bøf.
Opskriften passer som tilbehør til 4
2 spsk. citronsaft
2 spsk. flydende honning
1 spsk. æbleeddike
3 spsk. olivenolie
½ fed hvidløg, fint revet
400 g rosenkål
salt
50 g hasselnøder
100 g tranebær
50 g pecorino
Rør citronsaft med honning, eddike, olivenolie og hvidløg. Pil de yderste blade af rosenkålene og skær det nederste af bunden, så de er helt lækre og fine. Riv dem groft (her er det nemmest på en køkken gadget, en foodprocessor eller lign, men klar lade-sig-gørligt på et rivejern).
Vend kålen med dressingen og smag til med salt.
Rist hasselnødderne på en tør, varm pande. De skal have 3-5 minutter. Lad dem køle lidt af, gnid de løse af de brune hinder af, og kassér dem. Hak nødderne.
Anret slawen toppet med nødder, tranebær og flager af pecorino.
Servér straks.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann