Denne opskrift er super nem og smækkert tilbehør til alt fra fisk til hakkedrenge.
Jeg synes også at salaten er skøn som en selvstændig ret!
Opskriften er lavet til Alt for Damerne. Hver uge laver jeg sunde og nemme opskrifter. Find dem spritnye i bladet! Eller tjek deres site.
Opskriften er til 3-4 personer
1 hokaido græskar
3-4 spsk. olivenolie
salt
2 dl perlebyg
100 g mandler
2 æbler
VINAIGRETTE
1 spsk. flydende honning
4 spsk. æbleeddike
2 spsk. olivenolie
1 æble
2 store håndfulde persille
salt
Tænd ovnen på 225 grader, gerne med grill.
Skrub græskarret og skær det allerøverste af top og bund (ganske lidt, bare skrællen). Halvér græskarret og skrab kernerne ud med en ske. Kassér dem.
Skær græskarret i både og vend dem med olivenolie og salt. Bred dem ud på en bageplade og steg dem i den varme ovn. Hold øje, hvis du bruger grill. Vend dem gerne undervejs og steg dem møre og lækre, ca. 15-20 minutter.
Skyl perlebyggen og kog den i usaltet vand i ca. 15 minutter, eller til mør. Vend den med salt og dræn overskyndede vand fra den. Lad den dryppe godt af.
Rør honning, eddike og sammen. Skær æblet i mini tern og vend det i dressingen. Snit persillen fint og vend den i dressingen. Dressingen skal være tæt og fuld af æble og persille. Smag til med salt.
Vend de varme græskar med perlebyg og vinaigrette. Smag til og servér straks.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Dejlig lækker salat og så godt at vide, at det er dig der hver uge laver nyt til Alt for Damerne 🙂
God aften.
Tak 🙂 Ja, jeg har været på Alt for Damerne i det sidste år nu. Nyt hver uge 😉 Hav smuk weekend, Kh Louisa
Jeg kan ikke tåle gluten. Hvad kan jeg bytte perlebyg ud med?
quinoa passer perfekt. Kh L