Det er vel trods alt stadig de færreste der tænder op i deres grill til jul i Danmark. Men i Australien nyder de sol, grill og næsten med sikkerhed også en pavlova – mens vi tramper rundt i snedriver.
Jeg tager lige en enkel julefri-dag og drømmer mig til Australien og grillede, hotte rejer!!!
Og HEY! lige nu boykotter de store supermarkedskæder i Sverige opdrætsrejer fra asien! Det burde være et vink med en vognstang til de danske forbrugere. Rejerne er fulde af antibiotikarester og er opdrættet under dårlige forhold for miljø og mennesker! Vælg de økologiske, helst dem der er opdrættet i så store områder, at det ikke er nødvendigt at fodre……..DE er til gengæld skønne!
Opskriften er til 4-6 personer som snack.
MAYONNAISE
1 stilk citrongræs
4 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk. fintrevet øko limeskal
1 tsk. knust flagesalt
1 spsk. hvidvinseddike
½ tsk. sukker
2 dl smagsneutral olie
REJER
24 store, rå rejer
1 smule olie
1 tsk. frisk kværnet peber
2 tsk. flagesalt
1 tsk. chiliflager
limebåde
Pil de yderste blade af citrongræsset og skær det allernederste bund af stænglen. Knus den nederste lyse del med en kagerulle eller bagsiden af en kniv. Skær 4-5 cm, af det lyse citrongræs fra og hak det så fint du kan.
Pisk æggeblommerne med hakket citrongræs, limeskal, salt, eddike og sukker. Tilsæt olie i en tynd stråle lidt ad gangen, til mayonnaisen bliver tyk og blank. Smag til med eddike og salt og sæt mayonnaisen koldt indtil servering.
Pil imens rejerne (hvis de altså er med skal), men lad halerne sidde på. Forsøg at få tarmen med ud når du piller rejerne, ellers må du lave et forsigtigt snit i ryggen, for at fjerne den. Sæt rejerne på spyd og gnid dem med en smule olie. Grill dem på en varm grill eller grillpande i ½ – 1 minut på hver side. Bland imens peber, chili og salt og drys dem med blandingen når de er stegte.
Servér rejerne med limebåde og mayonnaise.
Find mere julemad fra hele verden på femina.dk
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Nøj de ser gode ud. Jeg kunne altså godt finde på at starte grillen op i julen for at lave sådan en portion. Men synes da ikke lige jeg har set nogle økologiske rejer i butikkerne, har du et forslag til hvilke butikker jeg skal kigge i?
Jeg skal nok lige vende tilbage med hvad mærket hedder (har ikke flere i fryseren :-)), men du kan få to forskellige øko-rejer i Irma. Den ene slags er opdrættet med foder, men den anden er opdrættet i så store vandområder, at rejerne finder naturligt føde. Håber det lykkes!!! Kh L