Jeg er nok en gammel mad (M/K) for jeg elsker virkelig gamle oste, bourbon og stegte sild!
Jeg nyder gerne disse sild på rugbrød. Men de kan bestemt også serveres med kogte kartofler og dampede grøntsager som let aftensmad.
Laver du en stor portion og har sild tilovers, kan du lave en syltelage af 1:1 sukker og eddike og lægge sildene i lagen. De holder sig et par dage og bliver skønnere og skønnere.
Jeg håber du vil spise med!
Frokost til 2 – pålæg til 4
4 store sildefileter
1-2 tsk. dijonsennep
ca. 50 g ribbede ribs
lidt hakket estragon
salt og peber
rugmel
olie + smør til stegning
flagesalt
TOPPING
1-2 bananskalotteløg, i tynde skiver
plukket estragon
lidt flydende honning
lidt olivenolie
lidt hvidvinseddike
Fjern de værste ben fra sildene, og klip finnerne af. Smør dem med sennep og drys med hakket estragon, salt og peber på kødsiden. Luk dem sammen; vend dem i rugmel, og steg dem i olie og smør på en varm pande. De skal have moderat varme i 8-10 minutter alt i alt (ellers tjek forsigtigt, om de er gennemtilberedte, ved at løfte op i den ene filet).
Vend skalotteløg og estragon med lidt honning, olie og eddike og top det hele på de stegte sild.
Opskrift & Styling: Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen – Skovdal.dk
Jeg vil gerne holde julefrokost med dig. Du tager sild og gammel ost med. Jeg bringer rullepølse og sylte.
Thomas
Slet ikke dumt!!! Er stor fan af dem alle
Hej Louisa
Hørte jeg rigtigt kom du koriander i eddikelagen til de stegte sild forleden morgen.
Hilsen verner
Ja jeg brugte korianderfrø. Beklager sent svar. Så først din besked nu. Kh L
Hej Louisa
Jeg er lidt i tvivl om hvad ribsene skal i denne ret?
Kh Bettina
Undskyld! De skulle ind i silden! KH