I morgen i Go appetit på TV2 laver jeg disse skønne fish tacos med min gæst. De er så nemme og hurtige at du tror det er løgn. Lav en smuk, grøn salsa af syltede tomatillos (få dem i Mad og vin), brug syltede grønne tomater eller bare almindelige tomater. Tomatillos er i øvrigt IKKE en tomat, men er i familie med ananaskirsebær og er det nye shiiiit!
Her er opskriften til 2 sultne typer. Lav dem…de er så gode!
TOMATILLOSALSA
5-6 syltede tomatillos eller grønne tomater
2 håndfulde koriander
1 grøn chili, gerne jalapeno
½ løg
salt og lidt limesaft
FISH
300 g lys fisk, f.eks. lyssej, torsk eller lange
1 ½ dl mel
2 tsk. salt
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. cayennepeber
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. sød chili
rigeligt olie til stegning
CHIPOTLECREMA
200 g cremefraiche (eller yoghurt)
1-2 spsk. chipotle i adobe
salt
lidt limesaft
DESUDEN
4-6 tortillas
4 håndfulde rødkål, i tynde strimler
1 jalapeno i tynde skiver
koriander
limebåde
Blend tomatillos eller tomater i en foodprocessor med koriander, chili og løg. Smag til med lime.
Skær fisken i grove stykker, tjek at den er fri for skind og ben. Bland mel, salt, spidskommen og cayenne sammen og vend fisken i mel. Steg fisken i olie på en varm pande.
Rør cremefraiche med chipotle, salt og limesaft.
Lun tortillasene og top dem med kål, fisk, chilimayo, jalapenos, salsa og koriander. Servér straks med lime og gerne guacamole til.
Fordel fisk, grøn tomatsalsa og kål på lune tortillas og servér straks med limebåde og cremefraiche til.
Se flere opskrifter på tacos.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Hej Louisa
Det ser lækkert ud! Kan man bruge kulmule eller rødspætte? 🙂
Meget gerne kulmule eller hvilken som helst torskefisk. Rødspætte er ikke så egnet 🙂 Kh L