Jeg er totalt vild med fajitas. Jeg fik det første gang, da jeg som 15 årige var udvekslingsstudent i Texas, og har været fra fra starten.
Det er vigtigt at der er god varme på, når du laver fajitas. En brandvarm grill med et ildfast fad, er en super løsning. Det er nemt, hurtigt og perfekt at lave ved grillen. Sæt det varme fad på bordet og nyd i mens dine fajitas stadig syder!
Opskriften her er lavet i samarbejde med pillivuyt, og fadet på billedet, kan gå direkte på grillen!
http://www.pillivuyt.dk
Opskriften er til 3-4 personer
600 g mørt oksekød i strimler (af filet, højreb eller lignende.)
MARINADE
saft af 3 lime
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. flydende honning
3 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. sort, kværnet peber
DESUDEN
3 løg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
olie til stegning
1 tsk. sukker
salt
2 avocado
1-2 spsk. limesaft
salt
TILBEHØR
tortillas
koriander
limebåde
hotsauce
KØD
Skær kødet i strimler og kom det i marinaden i ½-1 time, eller natten over. Skær løg og peberfrugter i tynde både.
FAJITAS
Sæt dit ildfaste fad på grillen og lad det varme godt op. Tilsæt lidt olie.
Sigt marinaden fra kødet og steg kødet på det brandvarme fad.
Tilsæt løg og peberfrugter og en smule sukker. Lad det stege ved høj varme i et par minutter til det er brunet, men grøntsagerne stadig har bid. Smag til med salt.
Mos avocadokødet i en morter eller med en gaffel og rør det med lime og salt.
Server straks brandvarme fajitas med bløde tortillas, avocado, frisk koriander, limebåde og hotsauce.
TIP: Det er vigtigt med super meget varme. Steg evt. hele balladen af to omgange.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Fad: pillivuyt
Ser lækkert ud!
Hvem var du på udveksling med?