Jeg bruger denne ”hummus” som pålæg på ristet rugbrød eller knækbrød. Eller simpelthen til at toppe på et sprødt salatblad og dryppe med lidt lime.
Edamamebønner fås bælgede og økologiske fra frost i velassorterede supermarkeder. Edamame er det samme som sojabønner. Vær dog obs på at der i denne opskrift bruges dem fra frost og ikke tørrede sojabønner.
Opskriften giver 1 glas:
50 g udblødte cashewnødder
200 g edamame bønner (bælgede)
2 avocadoer
½ fed hvidløg
1 håndfuld koriander
saft af 2-3 lime, ca ½ dl
salt
Blend cashewnødder, edamebønner, avocado, hvidløg, koriander og lidt af limesaften i en foodprocessor eller med en stavblender. Smag til med lime og salt.
Servér straks eller opbevar den i køleskab i op til 1 døgn.
TIP: edamamebønner er friske sojabønner. Cashewnødderne sættes i blød i koldt vand i 2-24 timer i køleskab. Dræn vandet fra inden brug.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Find mine opskrifter hver uge i ALT for Damerne!