edamame hummus

Jeg bruger denne ”hummus” som pålæg på ristet rugbrød eller knækbrød. Eller simpelthen til at toppe på et sprødt salatblad og dryppe med lidt lime.

Edamamebønner fås bælgede og økologiske fra frost i velassorterede supermarkeder. Edamame er det samme som sojabønner. Vær dog obs på at der i denne opskrift bruges dem fra frost og ikke tørrede sojabønner.

 

Opskriften giver 1 glas:

 

50 g udblødte cashewnødder

200 g edamame bønner (bælgede)

2 avocadoer

½ fed hvidløg

1 håndfuld koriander

saft af 2-3 lime, ca ½ dl

salt

 

Blend cashewnødder, edamebønner, avocado, hvidløg, koriander og lidt af limesaften i en foodprocessor eller med en stavblender. Smag til med lime og salt.

Servér straks eller opbevar den i køleskab i op til 1 døgn.

 

TIP: edamamebønner er friske sojabønner. Cashewnødderne sættes i blød i koldt vand i 2-24 timer i køleskab. Dræn vandet fra inden brug.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Find mine opskrifter hver uge i ALT for Damerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *