Dette er ikke en klassisk cheesecake (som man kender fra f.eks. NY, der er bagt og med syrligt ostefyld), men en skøn fromage-agtig version med masser af chokolade i!
Det fede er at den kan laves dagen i forvejen, så den er super at bruge til gæster.
Opskriften er til 8 personer
BUND
200 g digestive kiks
1 spsk. kakao
50 g mandler
100 g smør
FYLD
3 blade husblas
4 æggeblommer
75 g sukker
2 dl piskefløde
350 g flødeost natural
200 g mørk chokolade, smeltet
TOPPING
1-2 dl amareno kirsebær
Knus kiksene og bland dem med hakkede kakao. Hak mandlerne fint. Smelt smørret og bland begge dele i kikseblandingen. Tryk kikseblandingen ned i bunden af en springform ca. 22 cm. Sæt bunden i køleskab i mindst 20 minutter, mens du tilbereder fyldet.
Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter.
Pisk æggeblommerne lyse og luftige med sukker.
Lun fløden og smelt husblassen i den lune fløde.
Pisk flødeosten glat med fløden. Smelt chokoladen og pisk chokoladen i ostecremen. Rør æggesnapsen i og hæld ostecremen på kiksebunden, dæk kagen til og sæt den koldt i mindst 5 timer, gerne natten over.
Pynt kagen med kirsebær og servér i ikke-alt-for-store-stykker.
Kagen kan holde sig i 2 dage i køleskabet, helst uden kirsebær på.
TIP: Pynt med hakket chokolade, hvis du ikke vil have kirsebær på.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Se flere af mine opskrifter på lorangmini.dk og på altfordamerne.dk
PS. Den smækre stol i baggrunden er fra Housedoctor.