Okay! Det er ikke en ægte chimichanga. Men en okay-sund-hverdagsversion. En ægte chimichanga er bare en friturestegt burrito (NOT BAD AT ALL!), men måske lidt voldsomt sådan en helt almindelig hverdag?
Opskriften er til 2 af de sultne
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
lidt olie til stegning
3-400 g hakket oksekød
2 tsk. knust spidskommen
1 spsk. fint hakkede korianderstilke
lidt chili eller chipotle
3 spsk. tomatpuré
salt
4 tortillas
150 g revet cheddarost
BLACK BEANSALSA
5 radiser
½ rødløg
½ grøn chili
korn af 1 majs
200 g sortebønner
saft af 1- 1½ lime
3-4 spsk. olivenolie
salt
1 håndfuld koriander
TILBEHØR
tyk yoghurt
hotsauce
Sautér løg og hvidløg i lidt olie. Kom kødet i og lad det brune. Tilsæt spidskommen, koriander, chili og spidskommen og lad det stege 5-10 minutter, under omrøring. Smag til med salt og lad det køle en smule af.
Fordel kødet på de 4 tortillas, kun på halvdelen. Top med ost og fold den anden halvdel hen over, så du har to halvmåner. Steg dem forsigtigt på en tør, varm pande. Steg dem på begge sider, til de er gyldne og sprøde.
Top chimichangaerne med lidt tyk yoghurt og servér straks med black beansalsa og hotsauce til.
Opskrift & foto: Louisa Lorang