Jeg elsker blommer og ikke mindst når de bliver til blommekage. Denne blommekage er nem at lave og proppet med nødder. Perfekt lun eller ved stuetemperatur og god som den er, med is eller flødeskum.
Lav den til de sødeste du kender når de danske blommer er på toppen!
Ingredienser
Det skal du bruge:
150 g blødt smør
150 g rørsukker
3 æg
75 g mel
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
1 spsk. vaniljesukker
100 g let ristede hasselnødder
75 g valnødder
4-6 blommer, halverede uden sten
Kage til 6-8 personer
Sådan gør du:
Pisk smør og rørsukker lyst. Rør æggene i.
Bland mel med bagepulver, salt og vaniljesukker og sigt det hele i smørret. Vend rundt.
Blend nødderne til groft mel og rør dem i dejen.
Fyld dejen i en smurt springform og læg blommer på toppen af dejen.
Bag den ved 175 grader varmluft i ca. 30-40 minutter, eller til den er færdigbagt.
Servér kagen lun eller ved stuetemperatur.