Du kan få blæksprutter hos din fiskehandler hele året. Er du heldig er de friske og ikke renset, så får du selv lov til at rense dem (det synes jeg er skønt). Men ellers fås de fra frost, rensede og nærmest klar til brug. Super dejlig hverdags-fastfood.
Opskriften her er til 2 personer og tager ca. 20 minutter fra start til slut (30 hvis du hygger dig eller selv renser sprutterne :-))
400 g blæksprutte-tubes (optøede, hvis fra frost)
lidt olie til stegning
salt
250 g grønne bønner
2 rødløg
2 fed hvidløg
2 tsk. sukker
1-3 spsk. rød karry (efter smag)
3 limeblade
2-3 spsk. fiskesauce
2-3 spsk. limesaft
½ -1 dl vand
1 stor håndfuld sød basilikum
TILBEHØR
150 g fuldkorns nudler
lidt limesaft
lidt sesamfrø
Skyl blæksprutterne og skær dem op i siden så du får et fladt stykke kød. Rens dem for evt. slim eller skelet. Rids ned igennem kødet (ikke helt igennem, men ca. halvvejs, på indersiden af blæksprutten). Skær den i strimler
Varm en wok eller en stor pande med lidt olie i og steg blæksprutterne for fyld kraft i 1 minuts tid. De folder sig fint sammen. Krydr med salt og tag dem af varmen.
Nip enderne af bønnerne.
Skær løgene i både og snit hvidløget i tynde skiver.
Rist bønnerne i lidt olie i den varme wok. Kom, hvidløg, og sukker ved og derefter rød karry, limeblade, fiskesauce, limesaft og vand. Lad det koge op.
Tilsæt rødløg og lad dem dampe med i ½ minut. Kom blæksprutterne tilbage i retten og kog op.
Smag til og tag wokken af varmen.
Kog imens nudlerne i et par minutter. Dryp dem godt af og vend dem med lime og sesam.
Servér blæksprutter med nudler.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Regi: Broste & Royal Copenhagen
Det var så godt, & du ER den bedste 17,20-kok ever!! KH L
Kæft du er sød 😉
JEPS 😉 – du får så et ekstra point for ordet “smatstege”.
jahhh! Det bliver bestemt heller ikke sidste gang jeg bruger det 😉