REKLAME
Har du set de nye kostråd?
Jeg synes det kan være en udfordring at få pålæg der smager godt og som også batter på den sunde side.
Denne beandip fungere både som pålæg eller dip, og er god både i madpakken eller hjemme som snack.
Jeg elsker dippen med grønt og sprødt rugbrød – f.eks. som mellemmåltid eller snack.
I madpakken kan du bruge den på en rugbrødsmad med agurk, eller i en wrap, gerne med kål og salat og måske syltede løg og lidt ost?
Dippen kan holde sig i mindst 2 dage i køleskab.
Ingredienser
Sprødt rugbrød:
3-4 tykke skiver rugbrød
lidt olivenolie
salt
Beandip:
1 lille hakket løg
stilkene af en stor håndfuld koriander
2 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
250 g kogte, sorte bønner
saft af ½ lime
1 tsk. knust spidskommen
salt
Desuden:
Sprøde grøntsager, alt efter sæson; f.eks. radiser, bladselleri, hjertesalat, spidskål
resten af korianderen
bladselleristængler
limebåde
Snack til 3-4
Sprødt rugbrød:
Skær rugbrødet i stave. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Dryp med lidt olivenolie og krydr med salt. Bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter, eller til de er sprøde.
Beandip:
Sautér løg og hakkede korianderstilke i olie og smør på en varm pande. De skal ikke tage farve. Kom bønnerne på panden og lad dem stege lidt. Tilsæt lime, spidskommen og salt. Varm godt igennem. Tilsæt gerne lidt kogende vand hvis nødvendigt (bønnevand hvis du selv har kogt bønnerne).
Blend hele balladen, smag til og køl dippen ned.
Servering:
Anret sprøde grøntsager, rugbrød og dip og servér straks med koriander og limebåde til.