beandip

Beandip med sprødt rugbrød

Ingredienser

Sprødt rugbrød:
3-4 tykke skiver rugbrød
lidt olivenolie
salt
Beandip:
1 lille hakket løg
stilkene af en stor håndfuld koriander
2 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
250 g kogte, sorte bønner
saft af ½ lime
1 tsk. knust spidskommen
salt
Desuden:
Sprøde grøntsager, alt efter sæson; f.eks. radiser, bladselleri, hjertesalat, spidskål
resten af korianderen
bladselleristængler
limebåde

Snack til 3-4

Sprødt rugbrød: 
Skær rugbrødet i stave. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Dryp med lidt olivenolie og krydr med salt. Bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter, eller til de er sprøde. 

Beandip: 

Sautér løg og hakkede korianderstilke i olie og smør på en varm pande. De skal ikke tage farve. Kom bønnerne på panden og lad dem stege lidt. Tilsæt lime, spidskommen og salt. Varm godt igennem. Tilsæt gerne lidt kogende vand hvis nødvendigt (bønnevand hvis du selv har kogt bønnerne).

Blend hele balladen, smag til og køl dippen ned.

Servering: 
Anret sprøde grøntsager, rugbrød og dip og servér straks med koriander og limebåde til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *