// Annonce for FRILAND – ØKOLOGI//
Den største luksus er FRItid og tid til dem man elsker. FRIhed til at være sammen med familien. Og tid til at kunne sætte tempoet lidt ned.
Min ældste datter elsker flæskesteg. Hun ser helst at vi får det dagligt med brun sovs, rødkål og hele balladen.
Jeg ser helst, at vi når at snakke, lege, spille, hygge, kramme og stadig når at sætte god mad på bordet.
Så her er mit bud på en all-in-one flæskesteg der er nem at gå til, skøn og som – bedst af alt – passer sig selv i ovnen!
Og ja, den er sgu da øko – selvklart!
PSSSSTTTTTT…. Du kan vinde et gavekort til FRILAND ØKOLOGI! Tjek Lorang&Co og deltag på vores instagram!
Ingredienser
1 ½ kg svinekam
groft salt
1 1/2 kg kartofler
olivenolie
salt
smør
1 citron
5-8 pigonæbler
blød timian
Nok til 2 store og 3 små (aka min familie!)
Gå sværen efter og tjek at sværen er ridset igennem. Gnid den med groft salt og sæt stegen på en rist i et ovnfast fad.
Sæt stegen i ovnen ved 100 grader, i 2 timer.
Skræl kartoflerne og skær snit i dem, til hasselback. Læg dem ved siden af stegen den sidste 1/2 time af stegetiden. Top dem med salt og smørklatter.
Skær citronen i skiver og kom den med i fadet når stegen har fået 2 timer ved 100 grader. Skru ovnen op til 250 grader og steg steg og kartofler i yderligere 45 minutter.
Top kartoflerne med honning og lad æblerne stege med de sidste 10 minutter af stegetiden.
Tag stegen ud og lad den trække i 10 minutter og skær den derefter i skiver.
Anret steg med kartofler, æbler, citron og et drys blød timian.