REKLAME
Vidste du at der er kommet nye, opdaterede kostråd?
Du kan se dem på Altomkost.dk
Et af rådene handler om at spise mere fisk. Her er sild oplagt!
Sild er nemlig meget mere end julemad! Brug også silden som nem aftensmad.
Er du bange for de små ben, kan du dryppe en smule eddike på sildens kødside og lade den trække i 5-10 minutter inden du går i gang. Det tager de værste ben.
Og er du fan af sild (som jeg) kan du lave ekstra lage til løgene og stege ekstra sild og lægge dem i lage til næste dags frokost.
Beregn 1-2 sild pr person, alt efter om du vil servere dem til frokost med rugbrød til, eller som aftensmad, fx med kogte kartofler.
Ingredienser
Syltede løg:
1 dl eddike
1 dl sukker
2 rødløg
Sild:
4 sild i filet
2-4 tsk. dijonsennep
2 tsk. hakket estragon
salt og peber
rugmel
olivenolie til stegning
salt
lidt mere estragon til topping
4 sild - nok til 2-4 personer
Syltede løg:
Kom eddike og sukker i en kasserolle og kog op til sukkeret er smeltet. Skær løgene i slanke både og kom dem i lagen. Lad dem simre i 1-2 minutter. Sluk og lad lagen køle. Sild:
Tjek sildefileterne for synlige ben. Klip finnerne af.
Smør sildene indeni med sennep og drys med estragon. Krydr dem med salt og peber og klap dem sammen.
Vend sild i rugmel og steg dem gyldne i olivenolie på en varm pande.
Krydr sildene med salt.
Servering:
Servér sild med afdryppede, syltede løg, estragon, rugbrød eller kartofler og gerne en grov salat eller dampede grøntsager.
TIP: de syltede løg er super gode også i sandwiches, burger, på tacos eller i salater.