Åh. de tacos! Jeg bliver ALDRIG træt af dem. Her med lækre (ja, det er ikke de klamme!) rejer.
Jeg er kæmpe fan af de stegte rejer med en sjat tequila på! Flambér hvis du vil! Det ser rock’n’roll ud! Bare sæt ild til tequilaen så snart den er på panden.
Opskriften her er til 2 personer.
Rejer:
4 spsk limejuice
1 tsk fint hakket koriander
1 tsk chiliflager
1 spsk honning
200 g store, pillede rejer
olie til stegning
¼ dl tequila til stegning
salt
Slaw:
1 spsk mayonnaise
2 tsk hakket koriander
1 tsk fint hakket grøn chili (eller efter smag)
1 tsk sukker
2 spsk lime
salt
½ spidskål
2 forårsløg
Tacos:
1-2 avocado
¼ ananas
tortillas; majs eller hvede
lidt koriander
Rejer:
rør lime, koriander, chiliflager og honning sammen. Kom rejerne i marinaden og lad dem trække 5-10 minutter.
Slaw:
Rør mayonnaise med koriander, chili, sukker og lime. Smag til med salt. Snit kålen fint og vend den med dressingen. Smag til.
Snit forårsløg fint og vend dem i lige inden servering.
Tacos:
Skær avocado og ananas i små tern.
Afdryp rejerne og steg dem i olie på en stor og meget varm pande. Steg i ca. 1 minut. Kom tequila på og steg i yderligere ½ minut. Tag dem af panden og krydr dem med salt.
Lun tortillas på en tør, varm pande.
Top lune tortillas med lidt slaw, rejer, ananas, avocado og koriander. Servér straks med resten af slawen til.
Se flere opskrifter på tacos.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Chris Tonnesen