Elsker disse syndige fritter! Og med denne opskrift også et lille opråb til de danske supermarkeder:
SKAF NU PANKORASP OG CHIPOTLE OG SÆT DET PÅ HYLDERNE…….
……Hvor svært kan det være??!?!?!?
Opskriften er tilbehør til mad eller øl (!) til 2-4 personer
CHILIMAYO:
2 dl god mayonnaise
1 spsk. chipotlesauce (el.a. chilisauce)
2-3 spsk. limesaft
salt
FRITTER:
1 knoldselleri
salt
2 dl mel
2 æg, piskede
4-5 dl grov rasp, gerne pankorasp
rigeligt olie til stegning
mere salt
Rør mayonnaise med chipotlesauce, lime og salt.
Skræl sellerien, og kassér skrællen. Skær sellerien i grove stave, og drys med salt. Vend dem i mel, æg og rasp, og steg dem i rigelig og varm olie. De skal være gyldne og lækre. Det tager ca. 5 minutter. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og servér straks med chilimayo til.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
ENIG!!
Chipotle mangler vi stadig, men pankoraspen sælger de altså i min lokale superbest.
Hurra for dem!!! Så namedropper jeg dem næste gang jeg laver favorit-panering i Femina 😉