Denne opskrift er en mellemting mellem djævle æg og solæg. Jeg salter dem bare i et par dage, i modsætning til når jeg laver solæg, så kan jeg godt lide at salte dem i 12-14 dage, så de hviner i hjernen når jeg spise dem.
Har du ikke nået at lægge æg i salt, så spring bare over. De er også skønne uden.
Vær OBS på at disse æg er ret salte, så servér dem gerne med en snaps! Enten som en velkomst eller måske som lidt salt natmad.
I denne uge (14) kan du finde endnu flere af mine påskeopskrifter i Alt for Damerne. Find bladet i kiosken hele påsken!
beregn 2-3 halve æg per person.
9 æg
1 liter koldt vand
200 g groft salt
DESUDEN
3 spsk. mayonnaise
1 spsk. fint hakkede forårsløg
10 dråber tabasco
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. hvidvinseddike
1 spsk. hakket estragon
lidt estragon
Kog æggene i 15 minutter. Rør vand og salt sammen så saltet opløses, eller så godt som.
Slå skallen i stykker på æggen, men uden at pille dem. Kom dem i et glas med salt lage der dækker, og lad dem trække i 1-3 dage i køleskab.
Rør mayonnaise med forårsløg, tabasco, dijonsennep, eddike og estragon.
Pil æggene, halvér dem og tag forsigtigt blommerne ud. Mos blommerne og rør dem med mayonnaiseblandingen. Smag til. Fyld mayobladningen i en fryse- eller sprøjtepose og fordel massen i de halve æg. Pynt med estragon og servér.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Regi: Broste
Find flere af mine opskrifter på lorangmini.dk
I Sønderjylland hedder de SOLÆG men uden mayonnaise
Nemlig. Som jeg skriver i indledningen 😉