Her kommer opskriften på rosensukker som jeg lavede i program 1 af Jagte På Det Grønne Guld.
Du kan sagtens lave sukkeret uden citrongræs, hvis du vil.
Brug sukkeret når du laver rosenparfait eller som det skønneste pynt på kager, eller blær dig til et teselskab.
INGREDIENSER
3 dl hvidt sukker
2 dl tætpakkede hybenrose blade (eller andre usprøjtede roser)
2 spsk. groft hakket citrongræs
Blend sukker, rosenblade og citrongræs i en foodprocessor. Bred sukkeret ud på et stykke bagepapir på en bageplade og tør det i en 80 grader (ikke varmluft) varm ovn i 30-45 minutter, eller til det er helt tørt.
Lad sukkeret køle af og blend den evt. igen i foodprocessoren, hvis du vil have den fint malet.
Sukkeret kan holde sig i månedsvis, i en lufttæt beholder.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: TV2
Hej Louisa !
Så netop denne del af din udsendelse i går, så jeg har været på udkig efter præcis denne opskrift i dag. Tusind tak for at du deler den med os dine bloglæsere 🙂
Kirsten
Det var det midste. Tak fordi du spiser med 🙂 Kh Louisa
Hej Louisa
Jeg har forgæves ledt efter din muffins-opskrift fra samme program – er det én du deler?
MVH Janne
Jeg skal nok smide den på asap! Her er en med sorte bønner, mens du venter 🙂
Kh L
Kære Louisa.
Jeg har i samarbejde med Elextrolux planlagt et særarrangement på Food Festival, Aarhus for kun madbloggere. Og vi vil selvfølgelig mægtig gerne se dig. Må jeg sende dig en invitation?
Kh. Mette.
TAK! Min mail er louisa@lorang.dk 🙂
Kh L
Og så er der lige Fenellas skønne rosenparfait-opskrift fra det grønne Guld. Er det muligt, at du kunne dele den med os ?
Jeg kan ikke dele Fenellas med jer, da det jo er hendes. Men min nemme version kommer her:
ROSENPARFAIT
Nok til 4 personer
2,5 dl piskefløde
4 æggeblommer
1 dl rosensukker
korn af ½ stang vanilje
evt. rosenblade eller rosensukker til pynt
Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommer med sukker og vanilje og vend forsigtigt flødeskum og æg sammen. Frys massen i flere små forme eller i en stor i mindst 4 timer.
Tag parfaiten ud lidt inden servering og pynt evt. med rosenblade eller rosensukker.
Kh Louisa
Hej louisa .
Kæresten og jeg følger dine programmer, og er slemt begejstret, og vi har lige et spørgsmål:
I grill-feber, blev der på et tidspunkt serveret en rå bøf, og der blev sagt at det må man bestemt ikk, og du ville ikke smage på den.
I samme program som, rosensukkeret, blev der lavet oksetartar, hvor det altså er råt.. Hvad er forskellen ? 🙂
Kh Michelle
Hej Michelle. Det kan jeg godt forstå at I synes er forvirrende. Kort fortalt: Der sidder mest bakterier på overfladen af kødet. Det vil sige at det er utroligt mange bakterier på hakket kød. Derfor er hakket kød ikke egent til at spise råt, men til at gennemstege. Hvis du vil spise tatar, er det mest hensigtsmæssigt at vælge et reelt stykke kød, evt. skær overfladerne af det og så hakke det lige inden du vil spise det. Der er altid en risiko ved at spise råt kød, men den er en del mindre, ved at gøre det sådan (og du får en lække, mager tatar). Håber det var svar 🙂 Kh L
Hej
Jeg har meget lyst til at prøve at lave en tatar på fredag til pigefødselsdag – og ku godt tænke mig en ca opskrift på den fra Mønstergård, da jeg ikke helt lure det selvom jeg har set klippet flere gange – ku du lokkes til at gi en opskrift? Vh Trine, Hillerød… ( og bornholmer er jeg faktisk så måske man sku til at smutte forbi og få købt godt kød en gang ved lejlighed 🙂
Hej Trine.
Her kommer opskriften 🙂
Kh Louisa
TATAR
Forret til 2 personer
CHIPS
lidt daggammelt brød
olivenolie
salt
TATAR
300 g friskt hakket, magert oksekød
1-2 æggeblommer
1 sjat æblesirup
1 sjat æbleeddike
salt og peber
TILBEHØR
2-3 spsk. mayonnaise
lidt fint hakket citronmelisse
salt
plukket løvstikke og persille.
Skær brødet i så tynde skiver som muligt. Steg det sprødt i olie på en varm pande. Dryp det af på køkkenrulle og krydr det med salt.
Rør kødet med æggeblomme, cider, salt og peber.
Rør mayonnaisen med citronmelisse og salt.
Anret kødet på 2 tallerkner og pynt med mayonnaise og krydderurter. Servér straks med sprøde brødchips til