Du kender sikkert ristede kastanjer som man selv piller og nyder med smør. BLIV VED MED DET! Det holder stadig – men her er en version, der kan bruges som tilbehør, f.eks. til ristet kød, fisk eller som en del af et vegetarisk måltid.
Kastanjer indeholder færre kalorier end f.eks. nødder. De mætter godt og er rige på b.la. beta karoten. Så nyd!
Hvis dine kastanjer er alt for svære at pille, kan du komme nyt kogende vand over dem. De er KLART nemmest at pille når de er helt varme.
Opskriften her er god som snack eller tilbehør til 2-4 personer
1 kg kastanier
olivenolie
1-2 tsk kommen
1-2 tsk chiliflager
salt
saft af 1 citron (måske lidt mere)
1 bundt bredbladet persille
Skær et kryds i kastanjerne med en lille skarp kniv. Kog dem i ca. 9-12 minutter, pil skallen af dem.
Rist dem i olivenolie på en varm pande i ca. 5-6 minutter, eller til de er møre og lækre. Knus kommen. Krydr kastanjerne med kommen, chili, salt og citronsaft. Vend dem med bunker af persille og servér straks.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Spændende med en anden tilberedningsmetode end den sædvanlige saltbagning (som dog også er god). De smager jo dejligt, og jeg kan sagtens forestille mig, at de med krydderier kan blive en lækker snack, som kan konkurrere med ristede, krydrede nødder 🙂
Det eneste er at de skal pilles. Men så længe de er varme, er det faktisk ikke så slemt 🙂 Kh L