Altid nemt og skønt med risotto til aftensmad!
Servér en stor, gerne bitter salat til enten før eller til risottoen.
Hovedret til 2-3 personer
100 g smuttede mandler
lidt olivenolie
salt
1 løg
2 fed hvidløg
lidt olivenolie
lidt smør
200 g risottoris
1 dl hvidvin
6-8 dl kogende hønse- eller grøntsagsbouillon
½ i mundrette buketter
1 spsk. smør
75 revet parmesan
Salt og peber
Rist mandlerne i lidt olivenolie på en varm pande til de er gyldne, ca. 5 minutter. Krydr med salt. Tag dem af panden.
Hak løg og hvidløg.
Sautér løg og hvidløg i lidt olie og smør. Kom risen ved og lad det hele stege lidt uden at tage farve. Kom hvidvin på og lad det reducerer næsten væk. Tilsæt vand eller bouillon lidt ad gangen, til risene er næsten møre. Tilsæt blomkål og lad dem dampe med i risene i 4-5 minutter. Vend smør og parmesan i og smag til med salt og peber.
Servér straks – gerne med salat til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Chris Tonnesen