Virkelig en af mine favoritter. Jeg kan godt lide at have perlebyg i retten. Så har jeg alt hvad jeg behøver i en skål. Men du kan vælge at serverer ris, nudler eller måske brød til retten, hvis du er mere til det.
Være lige obs på at der er utrolig meget foreskel på hvor stærk en rød karrypasta er. Så mængden er bestemt vejlendende. Smag til!
Opskriften er til 2-3 personer.
1 kg blåmuslinger
2 løg i både
2 fed hvidløg i tynde skiver
olie til stegning
1-3 tsk. rød karry
1-2 tsk. sukker
1 dåse kokosmælk, 400 ml
1/2-1 dl vand
2 gulerødder i julienne (tynde strimler)
1 dl perlebyg, kogte
1/2 bundt forårsløg, i tynde skiver
1/2 potte thaibasilikum, plukket
limesaft
2 spsk. fiskesauce
ENDVIDERE:
limebåde
Rens muslingerne i koldt vand. Fjern skægget, og kassér de muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.
Sautér løg og hvidløg i en smule olie i en varm wok eller gryde. Kom rød karry og sukker på, og lad det stege med. Tilsæt kokosmælk og vand og lad det koge op. Kom muslingerne og gulerødderne i saucen, og læg låg på. Lad det dampe i 3-4 minutter under låg, eller til muslingerne har åbnet sig. Kom forårsløg i, og tag gryden af varmen. Tilsæt thaibasilikum, og smag til med lidt limesaft og fiskesauce. Servér straks med limebåde til.
Kassér eventuelle muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen
Jeg er ikke et sekund i tvivl om at du er en dygtig kok, men du er absolut ikke pædagog, dine gæster i programmet må føle sig overset, når man her set udsendelsen sidder jeg med indtrykket, mig, mig og mig.
Du kan lave mad, men hjælp de stakler som ikke kan, lyt og vejled dem, det er vel det programmet handler om.
Mvh. Andreas
Jeg er HELT sikker på at min gæst i går, følte sig godt tilpas! Hvis du som seer følte dig groft overset, er du velkommen til at uddybe (eller skifte kanal)