Marie Holms tatar med estragonmayo & gear

Tatarmad med nye kartofler,

estragonmayonnaise og the works

Maries bud på en enkel rørt tatar på rugbrød med

estragonmayonnaise, cornichoner, nye kartofler,

kapers, kørvel og løgringe. Det smager i øvrigt

også røvgodt at toppe med kartoffelchips, som

de gør på Aamanns Smørrebrød. Marie synes, det

er lækkert at bruge kalvekød, der er mildere i smagen,

hun håndhakker det, til det har

en passende konsistens.

 

Opskriften er til 1 person

 

Estragonmayo

1 stort bundt frisk estragon

1ó dl vindruekerneolie

2 æggeblommer

havsalt

1 spsk. dijonsennep

1–2 spsk. æblecidereddike

Tatar

100–150 g kalveinderlår

1 spsk. god olivenolie

ó–1 spsk. grov sennep

1 dråbe citronsaft

cayennepeber

havsalt og friskkværnet peber

Desuden

1 skive rugbrød (helst uden for mange fuglefrø)

1–2 nye kogte kartofler i skiver

et par cornichoner skåret på langs

kapers

ringe af skalotteløg

lidt frisk estragon og kørvel

Begynd med at lave mayonnaisen ved først

at køre et ordentligt sygt bundt frisk estragon

sammen med vindruekerneolie i en blender.

Sigt olien bagefter.

Pisk så æggeblommer med lidt salt, sennep

og eddike. Kør den grønne estragonolie i lidt

efter lidt i en tynd stråle under konstant piskning.

Jeg pisker altid mayo i min lille foodprocessor

med piskefunktion, det fungerer så fint, og ellers

bruger jeg elpisker. Pisk til al olien er optaget i æggeblommerne,

og smag så til med salt, sennep og

eddike. Sæt mayoen i køleskabet, så den tykner

lidt mere.

Og så til tataren! Sørg først for, at der hverken er

fedt eller sener på kødet. Hak kødet i hånden med

en godt skarp kniv og på et pinligt rent skærebræt.

Hak, til det er rimeligt fint – jeg synes, det er lækrest,

hvis tænderne ikke skal særligt meget på

arbejde, når der er tatar på menuen, men måske

er du uenig …

Kom kødet i en skål, og rør det med olivenolie,

sennep, ganske lidt citronsaft, lidt cayennepeber,

salt og friskkværnet peber.

Smør tataren på rugbrødet, og top med skiver af

nye kartofler, små dutter af estragonmayo (hvis

det skal være fint, så kom den i en plastiksprøjtepose),

cornichoner i skiver, kapers, skalotteløgringe

og lidt frisk estragon og evt. også kørvel.

Drys med havsalt, og server straks med en kold

pilsner.

 

Opskrift: Marie Holm, fra FOODIE

Foto: Maria P

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *