Marengs med mørke bær og lidt estragon. Det er super nemt og virkelig skønt!
Her er dessert nok til 6
3 æggehvider
2 ½ dl sukker
½ tsk. eddike
Bær:
200 g blåbær
125 g brombær
200 g solbær
300 g sukker
½ dl portvin eller kirsebærvin
Desuden:
½ liter piskefløde
plukket estragon
Marengs:
Pisk æggehviderne luftige, men ikke helt stive. Tilsæt sukkeret lidt af gangen mens du forsat pisker til margensmassen er sej og helt stiv. Klat store, flade marengs ud på et stykke bagepapir. (6-8 styk)
Bag marengsene ved 110 grader (IKKE varmluft) i 60-70 minutter, eller til de slipper papiret, når du rykker let ved dem. Sluk derefter ovnen og lad marengsene køle i ovnen med døren på klem i yderligere 1 time.
Kom bær og sukker i en kasserolle og kog op til sukkeret er smeltet. Sig bærrene fra sukkerlagen og lad den koge til sirup. Vend bærrene i igen og varm igennem. Tag det hele af varmen og lad dem køle af.
Pisk fløden til blødt skum.
Anret et par marengs på et fad. Top med flødeskum, bær og estragon. Det må gerne se rustikt ud.
Servér straks.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann