Har du totalt lyst til bunkevis af varme, sprøde og fedtede nachos, men orker alligevel ikke at proppe dig med chips?
JA! (Og orker også tit at proppe mig med chips – men springer lige over denne gang!)
….Well, så skal du prøve denne version med søde kartofler der har forklædt sig som nachos, og faktisk så godt, at de kan stå helt alene som et selvstændigt måltid!
Opskriften er til 2
Ingredienser:
500 g søde kartofler
1 løg
2 fed hvidløg
olivenolie
400 g hakket oksekød
1-2 spsk tomatpuré
saft af ½-1 lime
lidt hakkede korianderstilke
200 g kogte, sorte bønner sorte bønner
1-2 tsk knust spidskommen
salt
et nip cayennepeber
Topping:
2 avocado
koriander
3-4 radiser i skiver
Tyk yoghurt eller skyr
Lidt smuldret fetaost
Chilisauce
limebåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Skrub kartoflerne og skær dem i både.
Vend dem med lidt olie og salt, bred dem ud på bagepapir og bag dem i den varme ovn i ca. 30 minutter, til de er møre og sprøde.
Hak løg og hvidløg.
Sautér begge dele i olivenolie på en stor, varm pande. Kom kød på og brun det. Kom tomatpuré på.
Krydr med limesaft og korianderstilke vend kogte bønner med på panden.
Smag til med spidskommen, salt og cayennepeber.
Servering:
Anret søde kartofler og top dem med chilien. Kom avocadotern, koriander, radiser, yoghurt og feta på og servér straks med chilisauce og limebåde.
TIP: retten fungerer også virkelig godt uden kød! Erstat gerne med svampe i skiver eller både. Steg dem gyldne sammen med løg und alles – det er såååå godt!
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann