Helt skøn, klassisk og italiensk citronlikør. Smuk og meget nem at lave selv. Bare man har lidt tålmodighed.
Nyd den iskold og med de sødeste du kender!
3 økologiske citroner
3 dl vodka
1 ½ dl kogende vand
1 dl sukker
Skræl den yderste, gule skal af citronerne med en tyndskræller og kom dem i et skoldet glas. Hæld vodka over og lad det trække i 6-8 dage ved stuetemperatur.
Kom vand og sukker i en kasserolle og kog det op til sukkeret er smeltet.
Køl det helt af og hæld det i vodkaen. Lad limoncelloen trække i yderligere 1 døgn. Sigt den, hæld den på en skoldet flaske og nyd den iskold.
Limoncelloen kan holde sig i ca. 1 år i køleskab.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Det ser godt ud. Tak for opskriften:)
Bestemt så lidt. Er stor fan af limoncello….Også over en vaniljeis som en lyn-dessert 🙂 Kh L
Amo limoncello!