Jeg drømmer om en runde krabbekløer med pandebrød og purløgsmayo – helt fra morgenstunden.
Jeg var ved Vesterhavet de første to uger af sommerferien. Jeg er pjattet med det – også selvom vi fik vanvittigt dårligt vejr!
Jeg er ogs pjattet med fiskerene i havnen, der sælger direkte fra kutteren. Der er altid fladfisk og krabbekløer når jeg henter sommerferie fisk. Og ofte også hummer og pighvar. Og det hjælper jo ALTID på humøret.
1 kilo krabbekløer koster 50 kr. på havnen – hvis man ikke orker at prutte. Det er jo absurd billigt.
Når solen skinner er det det hyggeligeste at spise krabbekløer og drikke hvidvin eller rosé og sidde i timevis og spise med fingerene. Skinner solen ikke, piller jeg dem og rør dem med mayo, citron og tabasco og fylder dem i briochebrød med salat og radiser.
Uanset! Så shop igennem når du ser krabbekløer og nyd dem i den danske sommer.
Ingredienser
Krabbeklør:
2 tsk salt
2 tsk sukker
2 spsk eddike
2 dild kviste
1 ½ kg krabbeklør
Pandebrød:
200-250 g hvedemel
1 tsk. salt
½ dl olie (f.eks. vindruekerne)
- 1 dl koldt vand
olivenolie
salt
Mayo:
3-4 spsk mayonnaise
½ tsk revet citronskal
1 spsk citronsaft
lidt hakket purløg
Salat:
1 hovedsalat
1 agurk, evt. skrællet
1 løg i tynde skiver
masser af hakket dild
citronsaft
olivenolie
salt og peber
Krabbekløer med pandebrød og purløgsmayo
Sådan gør du:
Krabbekløer:
Fyld en stor gryde med vand. Kom salt, sukker, eddike og dild i og kog op. Kom krabbeklør i og lad dem koge i 10 minutter. (de skal alle være dækket af vand). Sluk og lad dem trække i 20 minutter. Sæt dem på køl indtil brug.
Rør mel og salt sammen med olie og saml dejen med vand til en blank dej. Lad den hvile i 30-60 minutter.
Del dejen i 6-8 stykker og drys dit bord med mel. Rul dejen til tynde brød. Steg dem på en varm pande eller på en stegeplade på en grill. Dryp dem med lidt olivenolie og salt.
Mayo:
rør mayonnaise med lidt citronskal og citron og smag til med hakket purløg.
Salat:
Bryd salaten, skær agurken i skiver og anret det hele på et lille fad. Top med løg og dild. Dryp med citron og olivenolie og krydr med salt og peber.