Sådan gør du:
Knus kiksene og bland dem med fint hakkede mandler. Smelt smørret og bland det i kikse
blandingen. Tryk kikseblandingen ned i bunden af en springform. Tryk godt fast i bunden at en
springform (ca. 24 cm). Tænd for ovnen på 175 grader (varmluft) og sæt formen i køleskabet mens
du laver fyldet.
Pisk flødeost med vaniljekorn og sukker. Tilsæt æggene et af gangen. Rør citronsaft og skal i og
hæld massen i formen. Bag i den forvarmede ovn i ca. 50-60 minutter, eller til den har sat sig.
Tag kagen ud, lad den køle lidt på køkkenbordet. Sæt den derefter i køleskabet og lad den blive helt
kold.
Pisk cremefraiche med vaniljesukker og sukker. Hæld massen over den kolde kage og bag 5-15
minutter ved 280 grader i en forvarmet ovn.
Sæt kagen på køl til næste dag.
Varm 1 dl jordbærsaft og smelt den udblødte husblas heri. Rør det sidste saft i og lad det
køle 10 minutter.
Pynt kagen med skiver af jordbær, hæld forsigtigt gelé på kagen og lad den sætte sig på køl i
mindst 1 time.
Servér kold.
Glæder mig til at afprøve opskriften ☺️
Et spørgsmål angående cremefraiche blanding! Bagetid 5 – 15 minutter er et ret stort tidsrum. Hvordan skal overfladen være?
På forhånd tak
Karina
Den skal boble op og blive let lysebrun. Tiden afhænger af din ovn
Kh Louisa
Ikke alle har så varme en ovn. Men cremefraichen skal boble let og blive gylden. Så er den klar og sætter sig flot når kold. Kh Louisa
Tak for en spændende opskrift. Skal lige høre, om det kan passe at cremefraiche-blandingen skal bages ved 280 grader? Min ovn kan sket ikke gå så langt op… Eller skulle der mon stå 180 grader… 🙂 På forhånd tak for hjælpen 🙂
Hej Line
Nej du skal sætte din ovn så varmt som muligt så. Og måske sætte grill på. Når du kommer cremefraiche på så vil den boble og brune let i ovnen. Det er præcis sådan den skal gøre. så sætter den sig flot når den er kold. Tak fordi du spiser med. Kh Louisa