Denne parfait er super nem og er lige til at hive ud af fryseren når dine gæster kommer. Du kan faktisk godt bruge hindbær fra frost til parfaiten, men vælg friske til pynt.
Nok til 6-8 personer
300 g hindbær
1 ½ dl sukker
1 spsk. citronsaft
4 pasteuriserede æggeblommer
1 ½ dl sukker
korn af 1 fed stang vanilje
½ liter piskefløde
VALNØDDER
50 g valnødder
1 spsk. smør
2 spsk. ahornsirup
1 nip salt
CHOKOLADESAUCE
50 g mørk chokolade
½ dl espresso
1 dl piskefløde
PARFAIT
Kog hindbær, sukker og citronsaft op, til sukkeret er smeltet, ca. 4-5 minutter. Sæt bærrene koldt indtil brug.
Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn, til det er lyst og luftigt.
Pisk fløden til skum.
Vend æggemasse og flødeskum forsigtigt sammen. Vend hindbærmarmeladen i og fyld massen i en springform. Dæk den til og sæt den i fryseren natten over.
VALNØDDER
Rist valnødderne kort på en tør, varm pande. Ca. ½ -1 minut. Kom smør, sirup og salt ved og lad dem riste i yderligere 1-2 minutter. Tag dem af panden og lad dem køle helt af. Hak dem groft.
CHOKOLADESAUCE
Kom chokolade og kaffe i en kasserolle og lad chokoladen smelte. Pisk fløde i og lad saucen akkurat komme op og koge.
Servér parfaiten med chokoladesauce, bær og ristede valnødder
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen / Skovdal & Skovdal
Skøn skøn dessert!
Tak!!! KH L
Prøvede denne opskrift til gæster og den var bare fantastisk! Ville nok koge vanillestangen sammen med hindbærrene og måske også si hindbærkornene fra… Men sikkert smag og behag:-) men ikke sidste gang jeg bruger denne opskrift – synes du er fantastisk til mad:-)
Det lyder fint med vanilje i opkoget 🙂
Og tak!
Kh L
Hej.
I den øverstes del står der sukker 1 1/2 dl sukker 2 gange. Skal bare være sikker. Man skal kun bruge 1 1/2 dl, ikk ? 🙂
Glæder mig til at lave den
Undskyld sent svar! Du skal bruge det både til hindbær og til æggeblommer. Retter når jeg er hjemme fra ferie, så det står tydligere. Kh L
Jeg har lavet dem som anrettet i små skåle og stillede dem i fryseren i går aftes men de skal først serbernes i morgen aften! Hvornår vil du så mene jeg skal tage dem ud af fryseren og i køleskabet ?
Det afhænger af både størrelse og skål. Umiddelbart 10-15 minutter før servering 🙂
Men så er de jo frosen?
Der er ikke det heg forstår ved din opskrift at det er en man serverer frosen?!
Ja 🙂 parfait er en is – så den skal være frossen ?