Grøn chili con carne

I aften i Go appetit får jeg en gæst der virkelig ikke kan lide grøntsager!

Jeg håber at en spicy chili, kan få hende til at glemme alt om, at der i virkeligheden er proppet med grønt i!

Se med i Go Appetit klokken 17:25 på TV2

 

Opskriften er til 2-3 personer

 

 

1 løg, hakket

2 fed hvidløg, hakkede

1 gulerod, revet

½ aubergine, revet

2 stængler bladselleri, hakket

300 g hakket oksekød

olivenolie

2 tsk. knust spidskommen

1 tsk. stødt koriander

1 tsk. tørret oregano

1-3 spsk. chipotlepaste, i adobe (eller anden chilipaste)

½ bundt koriander, hakket

350 g mosede tomater

20 g mørk chokolade (ca. 80 %)

1 dl vand, eller efter behov

salt og peber

200 g kogte, bønner (sorte, pinto eller kidney)

evt. tabasco

TOPPING

yoghurt

koriander

hakket rødløg

TILBEHØR

Tortilla chips

 

Sautér løg, hvidløg, gulerødder, aubergine og selleri i lidt olie i en stor, varm gryde. Kom kød, spidskommen, koriander, oregano, chipotle og hakket koriander i og lad det stege let.

Tilsæt mosede tomater, chokolade og vand og lad chilien koge i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber.

Tilsæt bønner og lad det hele varme igennem i nogle minutter. Smag til igen, evt. med tabasco, hvis den mangler styrke.

Servér straks med yoghurt, koriander og løg. Giv chips til.

 

 

 

Opskrift og foto: Louisa Lorang

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *