I aften i Go appetit får jeg en gæst der virkelig ikke kan lide grøntsager!
Jeg håber at en spicy chili, kan få hende til at glemme alt om, at der i virkeligheden er proppet med grønt i!
Se med i Go Appetit klokken 17:25 på TV2
Opskriften er til 2-3 personer
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
1 gulerod, revet
½ aubergine, revet
2 stængler bladselleri, hakket
300 g hakket oksekød
olivenolie
2 tsk. knust spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. tørret oregano
1-3 spsk. chipotlepaste, i adobe (eller anden chilipaste)
½ bundt koriander, hakket
350 g mosede tomater
20 g mørk chokolade (ca. 80 %)
1 dl vand, eller efter behov
salt og peber
200 g kogte, bønner (sorte, pinto eller kidney)
evt. tabasco
TOPPING
yoghurt
koriander
hakket rødløg
TILBEHØR
Tortilla chips
Sautér løg, hvidløg, gulerødder, aubergine og selleri i lidt olie i en stor, varm gryde. Kom kød, spidskommen, koriander, oregano, chipotle og hakket koriander i og lad det stege let.
Tilsæt mosede tomater, chokolade og vand og lad chilien koge i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber.
Tilsæt bønner og lad det hele varme igennem i nogle minutter. Smag til igen, evt. med tabasco, hvis den mangler styrke.
Servér straks med yoghurt, koriander og løg. Giv chips til.
Opskrift og foto: Louisa Lorang