Frikadeller med sommersalat er måske det mest klassiske man kan forestille sig.
Det er nemt og en ægte pleaser.
Brug gerne en tynd yoghurt, så cremen ikke bliver for fast.
Ingredienser
Frikadeller:
350 g hakket gris
salt og peber
1 dl revet squash
2 spsk revet løg
2 spsk mel
1 æg
½-1 dl mælk
Olie til stegning
Agurkesalat:
2 spsk rygeost
1 dl flydende yoghurt
1 spsk fint hakket dild
salt og peber
1 agurk i tynde skiver
3-4 radiser i tynde skiver
Lidt hakket dild
Desuden:
kogte, nye kartofler
Frikadeller:
2-3 personer
Sådan gør du:
Rør kødet med salt, peber, squash og løg. Kom mel i og rør godt. Tilsæt æg og mælk efter behov.
Form farsen til frikadeller med en våd ske og hånden.
Steg dem gyldne og gennemstegte i olie på en varm pande.
Agurkesalat:
Rør rygeost, yoghurt og dild sammen. Smag til med salt og peber.
Vend agurk og radiser med dressingen. Smag til.
Pynt med lidt dild.
Server frikadeller med kartofler og agurkesalat.