Jeg enten køber eller laver pickles, fordi jeg ikke orker at spise for meget remoulade. Så sætter jeg både pickles og mayo på bordet. Jeg spiser pickles til mine fiskefrikadeller og børnene kan selv blande deres til remoulade, hvis de synes den er for kraftig. Servér salat og sprøde grøntsager til.
Opskriften er fra SPISETID
Nok til 2 store og 2 små
450 g torsk, uden skind og ben
1 tsk. salt
½ dl piskefløde
4 spsk. mel
2 æg
olie til stegning
TILBEHØR
citronbåde
kogte kartiofler
pickles
mayonnaise
salat og sprøde grøntsager
Kom fisk og salt i en foodprocessor og blend til fisken er groft hakket. Tilsæt fløde og mel og blend igen. Tilsæt til sidst æg og blend kort, til farsen er samlet. Form farsen til 15-18 fiskefrikadeller, det er nemmest med en våd ske og hånden, og steg dem gyldne og gennemtilberedte i lidt olie på en varm pande. De skal have 5-8 minutter hver.
Servér straks med citron, kartofler, pickles og mayonnaise og giv masser af grønt til.
TIP: alle slags torskefisk kan bruges, f.eks. sej, lange eller kuller.
BONUSOPSKRIFT:
PICKLES
300 g skalotteløg
200 g grønne bønner
1 blomkål
400 g gulerødder
SALTLAGE
300 g salt
4 ½ liter koldt vand
KARRYSAUCE
5 dl lagereddike
8 dl sukker
1 spsk. dijonsennep
ENDVIDERE
15-20 g stærk karry, eller efter smag
3 dl lagereddike
3 spsk. maizena til jævning
Pil skalotteløgene og skær dem i halve eller kvarte. Nip enderne af bønnerne og snit dem i 2-3 stykker hver. Del blomkålen i stykker. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
Rør salt og koldt vand, så saltet opløses. Kom grøntsagerne i saltlagen og lad dem trække i køleskab natten over. Hold bønnerne for sig.
Hæld vandet fra og overhæld grøntsagerne med kogende vand. Lad dem trække i 2 minutter. Dræn vandet fra. Kom dog bønnerne i kogende vand og lad dem koge i 3 minutter.
Kog imens eddike, sukker og sennep op.
Rør karry og 2 dl eddike sammen, så der ikke er klumper. Kom karryen i lagen og rør rundt. Lad lagen boble op. Jævn med maizena, lad lagen boble i et par minutter, smag til og kom grøntsagerne i lagen. Lad det hele koge op og derefter koge i 2-3 minutter. Hæld pickles på skoldede glas.
Opskrift: Louisa Lorang, fra SPISETID
Foto: Stine Christiansen, Skovdal & Skovdal