Fastelavnsboller

Ingredienser

Boller:

100 g smør

3 dl mælk

50 g gær

75 g sukker

2 tsk. kardemomme

1 æg

750 g hvedemel

1 æg + koldt vand til pensling

Mandelfyld:

1 dl piskefløde

100 g marcipan

2 spsk. flormelis

50 g fint hakkede mandler

Cremefyld:

½-1 stang vanilje

4 dl piskefløde

½ dl flormelis

Servering:

Flormelis

14 styk

Boller:

Smelt smørret. Lun mælken til ca. 37 grader og opløs gær i mælk.

Kom smør i mælken og tilsæt sukker, kardemomme og æg-

Rør mel i til dejen er glat og lækker.

Lad dejen hæve i 45 minutter, tildækket og ved stuetemperatur.

Slå dejen sammen og tril den til 14 lige store boller på et meldrysset bord.

Lad dem efterhæve i ½ time på pladen.

Pisk 1 æg med 3-4 spsk. koldt vand og pensl bollerne med sammenpisket æg.

Bag bollerne ved 230 grader i 8-10 minutter. Lad dem køle på en rist.

Skær forsigtigt ”låget” af bollerne og grav midten af bollen ud med en ske eller gaffel.

Mandelfyld:

Lun fløden og rør den med revet marcipan, flormelis og mandler.

Kom massen i en lille sprøjtepose og sprøjt den i bunden af bollerne, eller fordel den med en teske.

Flødefyld:

Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk fløden til blødt skum sammen med vaniljekorn. Vend flormelis i.

Servering:

Kom flødefyldet i en sprøjtepose og sprøjt den i bollerne. Sæt ”låg” på og drys med flormelis.

Servér straks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *