Boller:
Smelt smørret. Lun mælken til ca. 37 grader og opløs gær i mælk.
Kom smør i mælken og tilsæt sukker, kardemomme og æg-
Rør mel i til dejen er glat og lækker.
Lad dejen hæve i 45 minutter, tildækket og ved stuetemperatur.
Slå dejen sammen og tril den til 14 lige store boller på et meldrysset bord.
Lad dem efterhæve i ½ time på pladen.
Pisk 1 æg med 3-4 spsk. koldt vand og pensl bollerne med sammenpisket æg.
Bag bollerne ved 230 grader i 8-10 minutter. Lad dem køle på en rist.
Skær forsigtigt ”låget” af bollerne og grav midten af bollen ud med en ske eller gaffel.
Mandelfyld:
Lun fløden og rør den med revet marcipan, flormelis og mandler.
Kom massen i en lille sprøjtepose og sprøjt den i bunden af bollerne, eller fordel den med en teske.
Flødefyld:
Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk fløden til blødt skum sammen med vaniljekorn. Vend flormelis i.
Servering:
Kom flødefyldet i en sprøjtepose og sprøjt den i bollerne. Sæt ”låg” på og drys med flormelis.
Servér straks.