bibimbap

Easy bibimbap

Ingredienser

3 dl jasmin ris
Spinat:
1 spsk sesam
2 fed hvidløg
lidt olie til stegning
300 g spinat
salt
1-2 tsk ristet sesamolie
Bulgogi:
400 g mørt oksekød
2 fed hvidløg, revet
1 spsk. revet ingefær
1 moden pære
3 spsk. soja
2 tsk. farin
2 tsk. sesamolie
2 forårsløg, fint snittede
Olie til stegning
Æg:
4 æg
lidt olie til stegning
1 håndfuld bønnespirer
Chilisauce
Desuden:
Kimchee
Soja
Evt. lidt syltede agurker

Hovedret til 2

Kog risene efter anvisningen på posen. 
Spinat:
Rist sesamfrø i 1-2 minutter på en tør, varm pande. Tag dem af varmen.
Snit imens hvidløg i tynde skiver og steg dem let gyldne i lidt olie på en varm pande. Kom spinat på og lad den akkurat falde sammen. Tag den af varmen. Smag til med salt og sesamolie. Vend ristede sesam i. 
Skær kødet i tynde skiver og kom dem i en frysepose. 
Bland revet hvidløg og ingefær. Riv pæren og bland den i sammen med soja, farin, sesamolie og gochugara. Kom marinaden på kødet. Gnid det hele godt sammen i posen. Lad det trække i mindst 20 minutter, eller natten over. 
Steg kødet i lidt olie i en super varm wok eller pande. 
Servering: 
Anret risene i 4 skåle, top med kød, spinat, bønnespirer, spejlæg og kimchee og servér straks, gerne med chilisauce og ekstra sylt til. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *