Så simpelt som det kan bliver. Men den mørke chokoladecreme, de bløde nødder og det lille drys salt er så fantastisk, at det må være den ultimative chokoladetærte.
Selv om denne tærte ikke er særlig stor, er her alligevel nok til 6 personer.
Gik du glip af alle de skønne opskrifter på chokolade i Alt for Damerne, for et par uger siden, kan du følge med her
100 g pecannødder
100 g valnødder
60 g moscovado sukker
65 g smeltet smør
smør til formen
CREME
2½ dl fløde
175 g mørk chokolade, 65 %
flagesalt
Blend nødder og sukker i en foodprocessor til nødderne er finthakkede. Kom det smeltede smør i lidt ad gangen.
Smør en tærteforme ( 35 x 11 cm, eller en rund form ca. 22 cm) med løs bund. Tryk dejen i formen og bag den ved 165 grader i ca. 30 minutter, til den føles fast. Afkøl bunden i formen på en bagerist.
Varm fløden op til lige under kogepunktet. Kom chokoladen i og lad den smelte. Lad cremen køle lidt og hæld den i den kolde bund.
Sæt tærten koldt i minimum 2 timer.
Drys med flagesalt inden servering.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Kære Louisa,
Jeg har tænkt mig at lave denne dessert til nytårsaften, men jeg er simpelthen blank for ideer ift hvad man kan servere til.. Har du forslag?
Glædelig jul!
UNDSKYLD SENT SVAR – er lige kommet fra ferie….
Jeg synes at det er lækkert med en sorbet til. Gerne en bær eller blommesorbet. Du kan også serverer hjemme syltet ananas eller pærer eller lign. friske bær, gerne brombær og hindbær – vendt i en simpel sukkerlage måske med lidt lime og ingefær og måske lidt estragon, kunne også være fint. Håber du kan nå det! Godt nytår….Kh L