Min søn på 11 år har elsket denne ret hele sit liv! Han spiser det i mængder, der får en voksen, sulten mand til at ligne en mus! Og det smager også virkelig godt. En ægte familie pleaser.
Pankorasp er jo nærmest ikke til at leve uden. Det er den japanske rasp der får alt til at crispe helt vildt op. Mange super markeder forhandler det heldigvis, eller du kan finde det online.
Ingredienser
Karrysauce:
1 lille løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
1 gulerod, revet
½ æble, revet
olie til stegning
2-3 spsk. god karry
1 tsk. stødt gurkemeje
1 dåse kokosmælk, 400 ml
Katzu kylling:
2 kyllingebryster
1-2 dl mel
2 æg, piskede
3 dl pankorasp
Rigeligt olie til stegning
2 dl bælgede edamame bønner (mukimame)
kogte ris
lidt snittet spidskål og evt. rødkål
lidt syltet ingefær (gari)
ristede sesamfrø, gule og sorte
lidt snittede forårsløg
Hovedret til 2 personer
Karrysauce:
Sautér løg, hvidløg, gulerødder og æble i lidt olie i en varm gryde. De skal ikke tage farve, men må meget gerne mørne lidt. Kom karry og gurkemeje på og lad det varme med kort. Kom kokosmælk på og lad saucen koge under låg i 5-10 minutter. Blend saucen og smag til.
Katzu kylling:
Bank brysterne let flade og vend dem i mel, æg og rasp. Steg dem gyldne og gennemstegte i olie på en varm pande. Krydr med salt.
Overhæld edamame med kogende vand og lad dem trække kort. Afdryp.
Servering:
Anret ris i store skåle eller dybe tallerkner. Top med skiver af sprød kylling, karrysauce, edamame, snittet kål, syltet ingefær og et drys sesamfrø og forårsløg. Servér straks.