Parfait er is af fløde der ikke er legeret. Og det er altså verdens nemmeste. Frys den på pinde (de her med mit navn på er fra kitchen4kids.dk) eller frys den i en springform og servér den som en islagkage.
Nok til 6-8 personer – 15 minutter + frysetid
Parfait:
300 g brombær
1 ½ dl sukker
1 spsk citronsaft
3 æggeblommer
1 ½ dl sukker
korn af 1 fed stang vanilje
½ liter piskefløde
Chokoladesauce:
50 g mørk chokolade
½ dl espresso
1 dl piskefløde
Pynt:
Smeltet, mørk chokolade
Parfait:
Kog brombær, sukker og citronsaft op, til sukkeret er smeltet. Sæt bærrene koldt indtil brug.
Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn, til det er lyst og luftigt.
Pisk fløden til skum.
Vend æggemasse og flødeskum forsigtigt sammen. Vend brombær i og fyld massen i forme. Sæt dem i fryseren natten over.
Dyp eller dryp isene med smeltet chokolade.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Hej Louisa
Kan man lave “creme anglaise” Is med brombær også..?? F.eks. ved at blande det i massen efter æggesnapsen og fløden er legeret..??
Helt bestemt! Altså stadig med sukkerkogte bær, ik? Kh Louisa