Dukkahen giver både smag og tekstur til suppen. Servér den evt. ved siden af, og justér ved bordet.
Opskriften er til 2 personer
100 g skrællet kartoffel
olivenolie
1 lille blomkål i buketter
1 løg, hakket
2 fed hvidløg i skiver
1 dl hvidvin
8 dl grøntsagsbouillon, gerne Herbamare
salt og peber
DUKKAH:
1 spsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
50 g mandler
1 spsk. sesamfrø
1 tsk. flagesalt
TILBEHØR:
evt. brød
Skær kartoflen i grove stykker, og sautér den i olie i en stor gryde i 3-4 minutter, uden at den tager farve. Tilsæt blomkål, løg og hvidløg, og lad det hele sautere i 5-6 minutter, stadig uden at det tager farve.
Hæld vin på, og lad den koge halvt væk. Tilsæt bouillon, og kog suppen under låg i ca. 20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
Rist imens spidskommen og koriander på en tør, varm pande i 1 minut. Knus begge dele groft i en morter.
Rist mandlerne i 4-6 minutter på samme pande. Hak dem. Rist til sidst sesamfrøene i ½-1 minut, og vend det hele med salt.
Servér suppen med dukkah og evt. groft brød.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Find flere af mine opskrifter på femina.dk