Elsker små, tykke blåbærpandekager!!! Og altid med store mængder af friske bær og ahornsirup på toppen!
Opskriften giver ca. 12 små pandekager.
1 dl kærnemælk
1 dl mælk
1 æg
1 knsp. salt
korn af ½ stang vanilje
1 spsk. sukker
3 spsk. smeltet smør
ENDVIDERE
2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
lidt olie til stegning
75 g blåbær
TILBEHØR
flere blåbær
ahornsirup
Pisk kærnemælk, æg, salt, vanilje, sukker og smør sammen.
Bland mel og bagepulver og pisk det i æggeblandingen. Steg små pandekager i olie på en varm, pande. Når de har sat sig en smule på den ene side, kan du komme et par blåbær i hver. Steg dem næsten gennemstegt og vend pandekagerne og steg dem færdige på den anden side.
Servér straks pandekagerne med flere blåbær og evt. sirup.
TIP: Har du ikke så meget tid om morgenen, kan pandekagerne laves aftenen i forvejen og lunes i ovnen inden servering.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Hej Louisa
I din opskrift på blåbær pandekager skriver du at man skal bruge 1 dl. kærnemælk og en dl. mælk. Men i forklaringen hvordan man skal gøre skriver du kun kærnemælk. Skal begge slags mælk i eller er det enten den ene eller anden. For jeg syntes dejen bliver lidt tynd
Jeg putter begge slags mælk i sammen. Synes du den er tynd når du bager dem?
Kh L
Ja lidt, nu har jeg lavet dem nogle gange, og den ene gang kom jeg mere mel i, så de ikke flød helt ud på panden. Har du et forslag til hvad jeg skal gøre?
Det er super fint at putte lidt mere mel i. Der er stor foreskel på mel, så det er skønt at du tilsætter når den mangler. Jeg kan godt lide stenkværnet mel. Og selvom jeg ofte bruger det samme, så opfører det sig ind imellem forskelligt. 🙂
Kh L
Kan man lave pandekagerne uden blåbær?
Uden problemer 🙂