Sådan gør du:
Bund:
Ælt marcipanen med æggehvide og flormelis. Sæt den koldt.
Rul marcipanmassen ud mellem to stykker bagepapir, drys evt. med flormelis, og stik 6 runde bunde ud, ca. 5-6 cm.
Bag bundende ved 175 grader i ca. 10 minutter. Køl dem af på en rist.
Marengs:
Kom æggehvider og sukker i en skål. Lun den over vandbad (skålen må ikke røre vandet), indtil sukkeret er akkurat smeltet.
Pisk marengsen med en elpisker til den er stiv og flot. Pisk eddike i.
Alaska:
Kugl isen. Sæt kuglerne i fryseren, så de er så hårde som muligt.
Læg en smule lemoncurd på hver bund og læg iskuglen oveni.
Sprøjt med marengs. Det er vigtigt at isen er helt dækket. Sæt den i fryseren, når den er sprøjtet tæt med marengs.
Frys desserterne i mindst 30 minutter, gerne natten over.
Brænd marengsen med en cremebruleé brænder lige inden servering
ELLER Bag dem ved 200 grader med fuld grilleffekt i max. 1-2 minutter.
Servér straks.
Sim sædvanlig en god side fra dig. Men, siden er vist ikke sikker? (Advarer min maskine mig om med en rød trekant og et udråbstegn og ‘ikke sikker’. Sidst jeg skrev det til en af “mine” (besøgte) sites, skyldtes det, at der manglede et s efter http (skal være https)—
ÅH TAK! Tjekker med en voksen! TAK ❤️