Nem suppe med shiitake og wonton – perfekt til gæster eller hverdag!
Det tager slet ikke så lang tid, at lave de små wontons. Og suppen er såååå nem. Måske vil du bruge retten som aftensmåltid, men den er også skær som forret eller som den del af et større måltid.
Orker du ikke så meget dej, så lav farsen til små kødboller (du skal evt. doble mængden). den smager vidunderligt med de blende shiitake i.
Wontondej fås i asiatiske købmænd. Find det på frost. Det er super nemt at arbejde med.
Og…..er du mest til snacks og friture, kan man også springe suppen helt over, og blot lave wontons, som får en tur i frituren!
Find flere wontons her!
Og husk at læse Lorang&Co og ALT for Damerne, der altid er proppet med mine, nyeste opskrifter.
Ingredienser
Wonton:
100 g friske shiitake
1 fed hvidløg
200 g kyllingebryst
2 spsk groft hakkede korianderstilke
Salt
Ca. 20-24 wontonplader
Suppe:
1-2 spsk rød karry (eller efter smag)
3 limeblade
½ dl limesaft
1,5 liter hønse- eller grøntsagsbouillon
2 tsk sukker
300 g shiitakesvampe
2 løg, i både
4 små håndfulde babyspinat
2-3 tomater, i både
½ bundt forårsløg, snittede
koriander, groft hakket
limebåde til servering
forret til 4 / hovedret til 2
Hot suppe med shiitake og wontons
Kom svampe, hvidløg, kylling, koriander og salt i en foodprocessor eller en minihakker og blend til massen er klistret og fint blendet.
Fyld ca. 1 tsk. fyld på en wontonplade og fold små pakker. Luk dem evt. med en smule af det klistrede fyld.
Suppe:
Kom karry, limeblade, lime, bouillon og sukker i en gryde og kog det hele op.
Kom svampe i og kog i 1 minut.
Kom løg i og de små wontons. Kog i 3-5 minutter, eller til wontons er gennemtilberedte.
Anret tomatbåde og spinat i 4 store skåle. Hæld suppe over og fordel wontons. Top med forårsløg og koriander og servér straks med limebåde til.