Da jeg som ung boede i Texas, spiste jeg ofte breakfast tacos til morgenmad. Min favorit var ristede kartofler, æg, avocado og salsa. Her er ingen kartofler, men smagen sender mig stadig tilbage til el pato tacoshop i syd texas, som var den allerførste tacoshop i mit liv.
Opskriften passer som morgenmad til 4
Pico de gallo:
400 g modne tomater
1 lille rødløg
1 grøn chili, gerne en frisk jalapeno
1 lille bundt koriander
saft af 1-2 lime
salt
Desuden:
8 æg
3 avocado
8 små hvede tortillas
salt
masser af hakket koriander
limebåde
Pico de gallo:
Blend tomater, løg, chili og koriander i en foodprocessor (eller hak det hele i hånden – det er også dejligt!). Smag til med lime og salt.
Desuden:
Steg 8 spejlæg.
Skær avocado i tern.
Lun tortillas.
Top lune tortillas med avokado, løg, spejlæg og pico. Krydr med salt, top med koriander og servér straks med limebåde til.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Maria Warnke Nørregaard