Du kan selvfølgelig også bare spise frugten, altså uden yoghurt – som en enkel frugtsalat.
Opskriften er til 4 personer – som dessert eller morgenmad.
CITRONGRÆSSIRUP
1 stængel citrongræs
2 spsk. revet ingefær
1 dl sukker
1 dl vand
FRUGTSALAT
1 mango
½ ananas
1 banan
125 g blåbær
lidt mynte
ENDVIDERE
yoghurt
mere mynte
Fjern de yderste blade fra citrongræsset og kassér dem. Skær citrongræsset i grove stykker og kom dem i en kasserolle med ingefær, sukker og vand. Lad det simre i 5 minutter. tag det af varmen og lad det trække i yderligere 5 minutter. Sigt siruppen og sæt den i køleskab i minimum 1 time.
Skær alt frugten i mundrette stykker og vend frugt og bær med den afkølede sirup.
Anret yoghurt i små glas eller skåle og top med frugtsalat og lidt mynte.
Servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck