Det vrimler med nye bøger dette efterår. En af dem er fra Hanne Holm, der er topskarp i det thailandske køkken. Hendes nye bog hedder THAItapas og er udkommet på forlaget Klematis. Bogen er i handlen, og koster 250 kr.
Du kan naturligvis vinde bogen her på bloggen. Fortæl mig om dit bedste asiatiske måltid, så er du med i lodtrækningen. Jeg trækker en vinder
Vinderen er trukket!!! Den heldige blev Kristina fra Kristinas Madunivers. 1000 tak til alle der gad at lege med!
Her kan du læse hvad forlaget skriver om bogen:
Ordene ”thai” og ”tapas” slår temaet an for Hanne Holms seneste kogebog. Opskrifterne er et rigt udvalg af små retter, der kan kombineres på kryds og tværs i en asiatisk tapas- menu.
Bogen er inddelt i afsnit efter hovedingredienser: grønt, fisk, skaldyr, fjerkræ, kød, ris og nudler – foruden supper, tilbehør og kolde drikke. Råvarerne kan købes i velassorterede supermarkeder samt i butikker med asiatiske kolonialvarer.
Hanne Holm foreslår fem menuer, sammensat under hensyn til variation af de fire faktorer: råvarer, krydring, konsistens og tilberedningstid. Men opskrifterne er enkle at gå til, så når man først har prøvet et par af dem, kan man selv sammensætte sin thaitapas-menu – og omkring bordet kan man komponere sin tallerken efter smag og behag.
Foto: Torsten Graae
Mit bedste asiatiske måltid er uden tvivl de mange gange min kæreste og jeg har spist på restaurant Chan i Berlin. De laver det bedste (!) stegte andebryst som serveres med de lækreste ris eller nudelretter til. Selv er jeg vild med Pänang Curry-varianten, som er spicy og med hakkede cashewnødder til. Sååå lækkert! Generelt er jeg ret glad for asiatisk mad og krydderier, men jeg er ikke så stærk i at bruge dem. Vil gerne øve mig med sådan en lækker kogebog ved hånden 🙂
Et af de bedste asiatiske måltider jeg har fået, var da jeg boede i Phnom Penh og var på tur med nogle af de lokale gutter til et famliehus ude på landet. Vi skulle hjælpe med at høste bananer, og efter flere timers hårdt arbejde havde damerne tilberedt det lækreste måltid med flere forskellige curries, fish amok og en banandessert. Fantastisk!
Mit bedste asiatiske måltid?…dem har jeg mange af, både på restauranter, men især dem jeg selv har lavet. Jeg kan godt lide at lave små retter, fx. de klassiske rispapirruller med kæmperejer, friteret blæksprutte, blækspruttesalat og Ramen supper, men især de simple kinesiske pandekager med and, agurk, forårsløg og hoisin sauce…mums. Jeg elsker små retter, så man selv kombinerer sin middag, så denne bog er lige mig.
VH Kristina
kristinasmadunivers@gmail.com
Kære Kristina.
Du har VUNDET!!! Tillykke med den skønne bog.
Kh L
Jeg fik på et tidspunkt en vildt stærk suppe med rejer, chili, sødme og lidt grønsager.
Virkelig lækker! Mener den hed noget alá Yam Gung?
Lækker var den i hvert fald.
Jeg elsker faktisk når jeg selv laver vietnamesiske forårsruller med diverse grøntsager, kylling, rejer eller and. Jeg elsker at man kan spise dem friske eller stege dem på pande og lave nogle lækre saucer til man kan dyppe dem i 🙂
Jeg har på min første ferie i London fået en helt fantastisk cremet, meget smagfuld, lækker thai suppe med smag af kokos, koriander og en masse andet. Den var så god og jeg har aldrig rigtig glemt smagen helt men kan simpelthen ikke kreere noget lignende selv 🙁 Og har også glemt hvor restauranten ligger så vi har prøvet alverdens thai rest. af i London efterfølgende men uden held hehe…
Hej Louisa.
Jeg er STOR fan af Hanne Holm og har 2 af hendes Thai kogebøger 🙂 de er eftehånden godt fedtet ind, da de jævnligt blir brugt til venne og familiemiddage 🙂
Jeg har lavet mange asiatiske måltider, men synes klart at en af mine bedste var stegt and med blommesauce, mini thairuller m. Sød chilisauce – serveret på hele bananblade(ser så flot ud :)) og thai okse-salat!!! Men det er jo en lille fest menu 😉
Derhjemme til hverdag, med 3 børn, laver jeg tit peanutsauce til retter både med kylling, svin og fisk og ungerne æææælsker det 😉
Mit bedste asiatiske måltid er uden tvivl en frokost i Sao Paulo sidste sommer, hvor min kæreste og jeg den sidste dag i byen fik en gigantisk omgang toplækker sushi. Sushien var så billig og der var så meget af det, af vi til sidste bare spiste den rå fisk uden ris – manner, det var lækkert!
Jeg har spist mig sund og mæt i nepalesiske dumplings, momos i Kathmandu! De er vindere 🙂
Jeg er vild med asisatisk mad. Mit bedste asiatiske måltid har jeg fået på restauranten Fusion i Aalborg. Det var fantastisk – og jeg har helt sikkert tænkt mig at besøge stedet igen :).
Lækker bog! Hmm, mit bedste thaimåltid var nok umiddelbart de mange gange Pad Thai, jeg spiste på en virkelig lækker thairestaurant i Bruxelles, da jeg var au pair. Med masser af rejer, lækker “sauce”/marinade og godt med peanutdrys. Så var jeg en happy camper 😀
Mit bedste asiatiske måltid fik jeg da jeg for nogle år tilbage backpackede rundt i Asien – hvor jeg flere steder fik de lækreste måltider som jeg aldrig glemmer. Men det allerbedste fik jeg i Thailand, da jeg var på en længere trekkingtur gennem junglen med min kæreste og nogle andre, samt to thailandske guider, hvor vi spiste hos en lille stamme midt inde i junglen. Vi var selv med til at lave maden, som foregik i et lille “hus” helt ude på en klippe hvor der var den smukkeste natur så langt øjet kunne række. At se hvordan de brugte ingredienser fra naturen, hvor taknemmelige de var for at der var mad i naturen som kunne brødføde dem hver dag og hvordan de fik de mindste ingredienser til at give den lækreste smag. Jeg tror aldrig jeg har fået så god asiatisk mad før, blandet sammen med følelsen at være væk fra alt nymodens og inde i junglen hvor andre værdier er vigtige, sidde med den smukkeste natur og nyde maden med de personer der betyder allermest. Får helt kuldegysning ved minderne om denne aften!
Mit bedste asiatiske måltid fik jeg på Wokshop på Gl. Kongevej i København. Det var en ret med rød karry, laks, bambusskud og basilikum. Mums.
Uh.. Jeg spiser en gang imellem på “Vietnamnam” , en vietnamesisk restaurant på Godthåbsvej på Frederiksberg.
Der kan man få 4 retter for omkring 180 kroner!
Og kvaliteten er god. Man kan lave sin menu, som det passer én.
Sidste gang fik jeg min yndlingssuppe tom yum goong til forret, dernæst lækre sprøde forårsruller, så store friturestegte rejer med asiatisk sesamsalat og sødchilisovs til og en nudelret med oksekød, løg, gulerødder og masser af krydderier. Det er virkelig en lækker omgang asiatisk mad!
Jeg elsker stort set al thai mad, men en god gang pad thai slår det meste.
Især hvis den indtages i thailand 🙂
Jeg spiser ret meget asiatisk mad, og der er derfor lidt svært at bestemme mig for et måltid. Jeg elsker thailandsk, kinesisk, japansk.. ja det hele. Men det er jo så forskelligt i virkeligheden?
Men skal jeg nu vælge et måltid, må det være på en lille kinesisk restaurant, som min familie og jeg stoppede ved, når vi skulle på ferie til Paris. ( Lidt mærkeligt sted måske?..) jeg husker ikke vildt meget, da jeg var ret lille, andet end hvor smagte det bare godt! Andebryst, nudler,ris, dybstegte reje, forskelige sovse med kød osv osv… Og dybstegte forskellige frugter til dessert..
Uhh jeg ville gere derned nu….
Da min kæreste og jeg rejste rundt i Indien, fik vi lov at besøge en lille landsby ude i ørkenen.
Her var ingen elektricitet, og da vi sad der om aften, med lyden af slager og andre mærkelige dyr og børnene som rullede hjul, blev der pludselig tændt op, og herefter var vi med til først at tilberede maden og senere selvfølgelig spise den, en slags Dahl og noget kød, indmad eller hvad det har været, det smagte fantastisk, og det var samtidig en uforglemmelig oplevelse
Så en opfordring til alle, tá til Indien opsøg nogen lokale i de byer du besøger og se hvad de inviterer dig til!
Håber at vinde bogen så jeg kan få endnu mere inspiration til lækker asiatisk madlavning?!
Kung Pao Chicken ovre på den anden side af vejen, på en lille bitte og meget lokal restaurant i det område jeg boede i, da jeg var en måned i Beijing. Hold nu op hvor jeg tit drømmer om at sidde der, på en lille plastikskammel i varmen, omringet af højrøstede kinesere, med en iskold Tsingtao beer og dele en kung pao chicken med mine søde venner…!
Mit bedste asiatiske måltid, var på en strand på Bali, hvor vi en stjerneklar nat, grillede rejer på spid, og dyppede dem i forskellige små saucer
Elsker elsker elsker thaimad! Jeg er langsomt begyndt at prøve mig frem i det asiatiske køkken men mangler øvelse 🙂
Mit bedste måltid må være da jeg fiskede på en longtailbås hvor vi stegte fisken med det samme – det var da frisk fisk 🙂 mums
Mit bedste asiatiske måltid fik jeg i fredags, på en thairestaurant på Vesterbro. Det var kylling i karry med løg, peberfrugt, cashewnødder, rå chili, kokosmælk, ris som tilbehør og så en simpel salat af hvidkål og gulerod. Det lyder super simpelt, og det var det faktisk også.
Der var bare det, at det smagte SÅ fantastisk. Seriøst, jeg ved ikke hvad de havde gjort ved kyllingen, men den smagte bare helt anderledes end andet kylling!!! Karry’sovsen’ var dejlig velkrydret,og risene tilstrækkeligt klistrede til at kunne spises med pinde.
Så var det også bare selve oplevelsen, der gjorde det til noget særligt. Min tante, onkel, kusine og jeg havde nemlig gået rundt i bidende kulde og ledt efter en café. Og havde vi ikke fundet dette sted, var vi sikkert endt op med at spise på en af de mange tusinde shawarmasteder på Vesterbro…
Restauranten var ikke engang dyr – priserne lå på omkring 80 kr. for en hovedret. Det er altså en fantastisk lav pris i forhold til den kvalitet der var.
Jeg vil gerne eje ‘Thaitapas’, og kunne kaste mig ud i lave thaimad….
Det bedste asiatiske mad jeg har fået, var på en lille bitte lusket koreansk sidegade restaurant i New York, man sad ved en disk og så stod der 3 kokke på den anden side, i hvide halv snusket t-shirts og lavede det absolut bedste asiatiske mad jeg nogensiden har fået, og så var det en fed oplevelse samtidig med. Vi fik dumplings, misosuppe og stegte nudler med rejer, det var så lækkert. Restauranten var så lille at man sad på én række og jeg tror kun der var omkring 8 pladser, og hvis man skulle forbi hinanden skulle man næsten kravle på hinandens rygge.
Det må blive Nasi Goreng på Bali, en ret med alle indonesiens skønne madvarer! Ved dog ikke om jeg ville spise det i Danmark, det er det vist lidt for lokalt til 🙂
Mit bedste asiatiske måltid var på en lokal nudelbar i Ayuthaya i Thailand hvor vi var de absolut eneste hvide mennesker – 2 blege forældre, 2 rødhårede drenge og en blond pige – sikke mange billeder der blev taget af os! Men maden var enkel og smagte fantastisk,
Min bedste asiatiske madoplevelse – huha den er svær. Efter at have rejst rundt i Indien, Thailand, Cambodia og Vietnam er der mange gode oplevelser med mad. Men især Indiens stærke, cremede retter elskede jeg og sammen med et lækkert naan brød. mmm – bliver helt sulten nu!
Da jeg læste på Suhr’s skulle vi som den sidste årgang igennem en eksamen i køkkenet, hvor der skulle bruges min. 5 forskellige tilberedningsmetoder. I et år op til eksamen tog jeg kurser i thailandsk mad, hvor at udfordre mig selv og ikke bare lave det, som jeg godt kunne i forvejen. Til eksamen lavede jeg tom yam suppe, oksekød i sød basilikum med ris, små forårsruller med grøntsager og risnudler samt små pandekager og frugt til dessert. En topkarakter til den eksamen gør vel det til mit bedste thailandske måltid….
Mit bedste asiatiske måltid, må helt sikkert være første gang jeg fik friske vietnamesiske forårsruller. Blandingen af alle de lækre urter og fyld var virkelig fantastisk! 🙂
Mit bedste asiatiske måltid fik jeg, da min familie i 2002 havde besøg af en af min fars daværende forretningsforbindelser, nærmere bekendt Alex Chou fra Taiwan. Som en tak for at måtte bo i vores hjem, kvitterede Alex med et overdådigt gilde af forskellige asiatiske retter. På det tidspunkt var jeg 12, så jeg husker ikke detaljerne særlig tydeligt, men i mit minde derfra husker jeg Alex som værende verdens rareste mand, der laver verdens bedste mad.
Første gang vi var i Thailand/ Bangkok omkring 2003
Et gadekøkken lige omkring natmarkedet.
Vi fik serveret stegt kylling og andelevet på pind med den mest vilde “rissalat” der var så mange samgsoplevelser. Det var bestemt ikke fansit, men maden var michelin værdig
Kære Louisa Lorang,
Først super fed blog, glad for at jeg fulgte dig på go’ morgen DK og fandt denne blog 🙂
Jeg har aldrig været så heldig at være i Thailand, og det er endda et af mine favorit køkkener, men så må man jo nøjes med udbuddet herhjemme, og selv prøve retterne af i køkkenet.
Min bedste oplevelse var på restaurant Khun Juk, med min kæreste på vores 5 års dag i sommers. Vi fik 4 fantastiske retter, hvor af min favorit suppe Tom Kha Gai var i blandt.
Derudover fik jeg smagt thailandske kokospandekager, det var også en ny og utrolig lækker oplevelse.
Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vinde bogen, da al min inspiration i øjeblikket kommer fra nettet…
Krydser fingre! 🙂
årh alt asiatisk mad i form af wok er et stort hit her hjemme, der er aldrig rester tilbage;-)
krydser fingere.
Det er vist en kogebog, jeg skal ønske mig, for det lyder bestemt som noget for mig!
Mit bedste asiatiske måltid fik jeg i Thailand for et års tid siden sammen med hele min familie. Vi vidste ikke noget om thailandsk mad, så vi bad ejeren af restauranten om en anbefaling, og han serverede så over 10 retter for os, som gik på omgang på bordet. Det var rigtig spændende at smage så meget forskelligt, men den bedste ret var en form for friturestegt papaya-salat. Det var så lækkert!
Uh, mit bedste asiatiske måltid var i Kina – en lidt overset madkultur efter min mening 🙂 Vi var en lille gruppe europæere som fandt en lille, beskidt, flisebeklædt beværtning med smaskende, rygende, kinesiske mænd over det hele.. Vi satte os ved døren og var med det samme alles fokus. Her spiste vi 5 forskellige stir-fried grøntsagsretter – tofu, forårsløg, tørrede svampe, spinatafarter, chilli, sichuan peber, agurker – alt sammen nippes til med pinde i de store skåle og nydes med nydampede ris. Yum!
Lyder som skøn bog, lige noget for mine asiatiske smagsløg.
Mit bedste asiatiske måltid var i Berlin på restauranten ‘Monsieur Vuong’. Jeg fik den lækreste pho suppe med kylling og urter. Mums!
Lyder som en skøn bog. Lige noget for mine asiatiske smagsløg.
Mit bedste asiatiske måltid var i Berlin på ‘Monsieur Vuong’, en lækker vietnamesisk restaurant. Jeg fik pho suppe med kylling og urter – så mums!
Min mor laver den mest fantastisk thai-suppe, mums! Og så fik mine forældre mig med på Thai-restaurant i Torre del Mar (nær Malaga), som simpelthen var fantastisk! Sidste gang mine forældre var der, fik de en risret med mango til dessert, den må jeg bare prøve!! 🙂
Noget så simpelt, men samtidig meget varierende og nyt hver eneste gang man laver det.. Wok! 😉
Da jeg rejste rundt i Asien, skulle jeg på en tur gennem Thailands jungle sammen med en lille gruppe lokale landmænd, og turen her viste sig at blive noget af en gastronomisk oplevelse. Det var helt utroligt at se dem forberede måltider til os (siddende i squat, vel at mærke) ved bålet med grøntsager, vi fandt på vores vej. Dét var noget af det mest inspirerende, jeg længe har set, og måltiderne var til dags dato de mest velsmagende, jeg har smagt. Efter den rejse er jeg holdt op med at besøge thailandske restauranter i Danmark. Jeg lever højt på de gastronomiske minder fra den tur.
Det var i sommer, hvor jeg tilberedte thai-mad i wokken over bål i den frie danske natur på en af de luneste aftener. Retten var simpel med rød karry, andebryst, broccoli, cashews og thai-basilikum. Kød og grøntsager blev stegt til perfektion, serveret med Mikkellers Kiin Kiin øl til, og nydt i det bedste selskab i det smukke lys i solnedgangen. Simpeltlhen vidunderligt!
Jeg elsker Transit restauranterne i Berlin, synes de er super gode. Særligt deres “my favourite duck” og kyllingespydene med peanut dip er jeg nærmest afhængig af! Det er en slags thai tapas, menukortet består af små retter, så man selv sammensætter sin middag.
Kunne godt tænke mig thai mad, der smagte af noget.
Mit bedste asiatiske måltid er helt klart fra min venindes bryllup.. Hendes mor er fra Thailand og hun havde arrangeret det hele med maden.. Vi fik 6 retter, og især suppen var jeg vild med, men hele opsætningen på tallerkenen ved hver enkelt ret var gennemført.. Derudover stemningen i det endnu mere gennemførte lokale, med blomster fløjet ind om morgenen fra Thailand, kæmpe lysestager i thailandsk tema, og så det søde thailandske personale, gjorde det til en uforglemmelig dag..
Et af de bedste asiatiske måltid jeg har fået, er min far og jegs hjemmelavede thailandske forårsruller. Der er simpelthen ALT godt i, fra det thailandske køkken, og så smager de jo bare endnu bedre efter at vi har stået og brugt flere timer på at forberede dem, og folde dem. Vi laver altid en ordentlig omgang, så vi har et godt lager i fryseren, dog forsvinder de bare så skide hurtigt alligevel, hmm….