Jeg er klart til vege-burgere – Og her er opskriften på Dagens Dejlige fra i går.
Selvom jeg spiser kød, synes jeg tit at en vegetar burger er mere interessant – den her er simpel og god og smager af 80’ernes legendariske vege-burger fra Astor Burger. I think!
Nok til 6 sultne mennesker
400 g kikærter, udblødte
1 lille squash
½ løg
2 fed hvidløg
100 g champignon
salt
evt. 2-3 spsk. mel
olie til stegning
ENDVIDERE:
mayo
burgerboller
tomater, i skiver
agurker, i skiver
salat, plukket
rødløg, i skiver
avokado, i skiver
TILBEHØR
ketchup
evt.slaw, fritter eller andet
Skylkikærterne og blend dem med squash, løg, hvidløg, champignon, spidskommen ogsalt. Form bøffer 8-10 styk i alt, bare tryk dem flade på panden, så skal de nok sætte sig, eller kom mel i, hvis massen er meget våd og svær at arbejde med. Stegbøfferne i olie på en varm pande. De skal være gyldne og gennemtilberedte. Dettager 6-10 minutter i alt.
Lunburgerbollerne og smør med mayo. Fyld dem med kikærtebøffer og grønt. Servérstraks med ketchup til. Giv gerne slaw, fritter eller andet snask til.
Opskrift & foto: Louisa Lorang