Jeg er faktisk ret glad for krebinetter. Især når de er fyldt med krydderurter. Løvstikke er favoritten i øjeblikket, men de fleste krydderurter kan bruges.
…og så er der kærnemælk! Top-fantastisk. Både til at drikke og i dressinger – det giver fyldige, skummende og ret så fedtfattige dressinger. Win Win….
Opskriften er til 6 personer
900 g hakket svinekød
1 stor håndfuld løvstikke
2 håndfulde bredbladet persille
2 æg
flagesalt
ENDVIDERE
200 g rygeost, 10%
3 dl kærnemælk
1 bundt purløg, hakket
salt og peber
2 hovedsalater
2 bundter radiser
1 agurk
600 g små, kogte kartofler – evt. halverede
1 bundt dild, plukket
Rør svinekødet med hakkede krydderurter æg. Form farsen til 6 krebinetter. Steg dem på en varm grill. De skal have fået en god grillskorpe inden du vender dem, ellers kan de sidde fast i grillen. Dryp dem evt. med en smule olie inden du griller dem, afhængigt af hvor fedt dit kød er. Grill krebinetterne til kødet er gennemtilberedt. Krydr dem med salt og peber. Eller rist dem i lidt olie på en varm pande.
Rør imens rygeost, kærnemælk og hakket purløg. Smag til med salt og peber.
Pluk salaterne fra hinanden og anret dem på et stort fad. Skær radiserne i tern og agurken i små tern og anret grøntsagerne ovenpå salaten. Vend kartoflerne med dressingen og anret dem på salaterne. Top med dild og servér straks krebinetter med sprød sommersalat og evt. brød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann